beňová
Monika Flašíková - Beňová. PHOTO: © European Union, 2015.

SMER sa odmieta vyjadrovať k výrokom Flašíkovej Beňovej

beňová
Monika Flašíková – Beňová. PHOTO: © European Union, 2014.

BRATISLAVA – Strana Smer-SD nebude reagovať na medializované vyjadrenia Moniky Flašíkovej Beňovej na adresu katolíckych biskupov. Europoslankyňa ich nazvala černokňažníkmi, ktorí kryjú pedofíliu.

Flašíková Beňová zverejnila na svojom profile na sociálnej sieti 19. októbra kontroverzný status:„Prekvapilo niekoho, že tí starí černokňažníci zasadali v princípe úplne zbytočne? A že celá synoda bola len sofistikovaný marketingový ťah slúžiaci na deklarovanie konzervativizmu a jeho moci medzi tými, ktorí kryjú pedofíliu, kokaín a Vatikánsku banku. Nuž, Boh ich vidí, chrapúňov starých.“ 

Následne poslanec národnej rady za KDH Jozef Mikloško pre tento výrok v parlamente interpeloval generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára. „Poslankyňa týmto výrokom urazila takmer tri štvrtiny obyvateľov Slovenska a ponížila katolícku cirkev, jej hierarchiu, najmä seniorov,“ vyhlásil. Zároveň žiadal Smer a Generálnu prokuratúru, aby vo veci konali. Pozrite si reportáž:

Viac..  Ivan Štefanec: Financie pre poľnohospodárstvo musia končiť na účtoch poľnohospodárov

Vyjadrenie Konferencie biskupov Slovenska prišlo onedlho. Z výrokov europoslankyne ostali biskupi sklamaní. „Sme zhrození, že Slovensko zastupuje v Európskom parlamente človek, ktorý neprejavuje úctu voči starým ľuďom a ľuďom s hlbokým náboženským presvedčením, ktorí sú pozitívnou súčasťou spoločnosti v Slovenskej republike i Európskej únie,“ vyjadrila sa KBS prostredníctvom hovorcu.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O ram

Odporúčame pozrieť

Bilcik

V. Bilčík: Europoslanci sa obvinených politikov Smeru nezastávajú, očakávajú riadne vyšetrovanie

V piatok sa uskutočnilo ďalšie vypočúvanie slovenských predstaviteľov monitorovacou skupinou Európskeho parlamentu pre demokraciu, právny …

Consent choices