Violeta Bulc. PHOTO: © European Union 2014

Šefčovič je podpredseda. Zaujme jeho miesto kandidátka Violeta Bulc?

Violeta Bulc. PHOTO: © European Union 2014
Violeta Bulc. PHOTO: © European Union 2014

Odstúpenie Alenky Bratušekovej, ktorá bola nominovaná na komisárku pre energetickú úniu viedlo k zmene pozícií a novým vypočúvaniam. Slovenský europoslanec Maroš Šefčovič bol povýšený z portfólia dopravy do podpredsedníckeho kresla. Na jeho miesto kandiduje Violeta Bulc.

„Tí, čo hovoria, že túto už musíme schváliť, inak v stredu zlyháme, sa poriadne mýlia. Ak to naozaj musí byť tak, potom už môžeme vypočutia úplne zrušiť,“ povedal Michael Cramer zo Strany zelených.

Violeta Bulc získala pri objasňovaní svojej vízie plnú pozornosť. „Ak by som mala budúci program zhrnúť do jedného slova, bolo by to slovo ľudia. Potrebujeme to, čo nazývam technologickým stimulom,“ povedala pri obhajobe. Financovaný má byť verejnými a súkromnými investíciami a musí zahŕňať maximálny počet sektorov dopravy. Kľúčovým heslom je podpora lepšieho prepojenia Európy. „Budem podporovať optimálnu konektivitu v rámci Európy v integrovanom koncepčnom systéme. Preto je teraz dôležité, aby sa transeurópska dopravná sieť stala skutočnosťou,“ vyhlásila.

Viac..  Vláda na post eurokomisára za SR podporuje Šefčoviča

Niektorí zúčastnení spochybňovali vzťah novej Komisie k portfóliu dopravy. Aj napriek krátkemu času na prípravu sa však kandidátka Bulc obhájila dobre.

Viac sa dozviete v priloženom videu: 

O vik

Odporúčame pozrieť

Sefcovic

Vláda na post eurokomisára za SR podporuje Šefčoviča

Slovenská vláda na post eurokomisára v budúcom zložení Európskej komisie na roky 2024 – 2029 …

Consent choices