Mladí podnikatelia, pozor! Európska únia vám zaplatí stáž v zahraničí

Výmenný program Erasmus pre mladých podnikateľov ponúka šancu všetkým nadšencom predstaviť svoje nápady, myšlienky či zaujímavé know-how. Mladí podnikatelia sa budú učiť od samotných majstrov a skúsenosti získajú na stážach v úspešných firmách. Za hranice Slovenska môžu vyraziť až na pol roka.

Projekt pre podporu malého a stredného podnikania je vo svojej kategórii pomerne nováčikom, no napriek tomu si našiel množstvo obľúbencov. Tento rok oslavuje svoje piate narodeniny a do dnešného dňa registruje takmer 8-tisíc prihlášok od uchádzačov z celej Európy. Náklady hradí Európska únia, ktorá dáva príležitosť všetkým šikovným podnikateľom získať zahraničné kontakty a osvojiť si zručnosti priamo od ľudí z brandže.

Hoci je názov programu zavádzajúci, nie je určený len študentom. Jedinou podmienkou pre účasť je plnoletosť a dĺžka vášho podnikania. Ak nepodnikáte dlhšie ako tri roky, do projektu sa registrujete ako začínajúci podnikateľ. V prípade, ak vaše aktivity presahujú 36 mesiacov, stávate sa podnikateľom – hostiteľom, čo znamená, že môžete hľadať potenciálnych zahraničných partnerov pre svoj ​​rozvoj.

Viac..  Benefitom členstva v EÚ sú podľa analytikov najmä jednotný trh a eurofondy

Postup je nesmierne jednoduchý. Ak si myslíte, že práve vy máte na to ovládnuť európsky trh, kliknite ešte dnes na stránku. Pred samotnou registráciou však musíte podrobne vypracovať svoj biznis plán. K prihláške nezabudnite tiež pripojiť životopis v angličtine, keďže znalosť jazyka je nevyhnutnou súčasťou pre účasť v programe. Ďalším krokom je nájsť si v celoeurópskej databáze podnikateľov biznis partnera, ktorého oboznámite so svojím podnikateľským zámerom. Po podpísaní grantovej zmluvy na vás čakajú nové zážitky a príjemná spolupráca.

Viac o programe sa dozviete TU.

O ruz

Odporúčame pozrieť

Benefitom členstva v EÚ sú podľa analytikov najmä jednotný trh a eurofondy

Voľný prístup slovenských firiem na spoločný trh s viac ako 450 miliónmi ľudí, voľný pohyb …

Consent choices