Ukrajinský prezident porušil v Bratislave bezpečnostné predpisy

poroshenko
Petro Porošenko, ukrajinský prezident. PHOTO: Flickr.

BRATISLAVA – Po stretnutí Petra Porošenka s prezidentmi takzvanej V4 na Bratislavskom hrade sa už diplomatické kolóny ponáhľali do historickej budovy národného divadla. Ukrajinský prezident však porušil všetky bezpečnostné predpisy.

Keď Petro Porošenko uvidel svojich podporovateľov pred hradom, nechal zastaviť celú kolónu. Vystúpil z auta a priamo na ulici pozdravil skupinu ľudí s ukrajinskými vlajkami. Po chvíli sadol do limuzíny a odišiel.

Po chvíli sa už prezidenti opäť pred kamerami usmievali a vítali. Tentoraz už ale v divadle. Spolu v jednej lóži sedeli už ale aj s nemeckým prezidentom, ktorý maratón prezidentských osláv novembra vymyslel.  Najväčší potlesk mal opäť, ukrajinský prezident.

Množstvo limuzín, desiatky ochrankárov, čestná stráž a podobne – takto to vyzeralo, keď prezidenti vyšli na ulicu. Zapálili totiž sviečky ako spomienku na sviečkovú manifestáciu. Bol to posledný bod oficiálneho programu, po ktorom Andrej Kiska pozval prezidentov na večeru k sebe do paláca.

Viac..  Summit EÚ je zameraný na Ukrajinu, obranu, ale aj na Blízky východ a farmárov

Viac sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O red

Odporúčame pozrieť

I. Štefanec: Putin pred jedenástimi mesiacmi prekvapil svet, odvtedy Ukrajinci prekvapujú jeho

Bývalý prezident Ukrajiny Petro Porošenko navštívil Európsky parlament v Bruseli, kde ho privítal slovenský europoslanec …

Consent choices