Pápež František prednesie príhovor poslancom v Európskom parlamente

pápež františek
Pápež František. PHOTO: Flickr.

Pápež František navštívi Európsky parlamentu v Štrasburgu, v utorok, 25. november 2014. Predseda parlamentu, Martin Schulz, privíta  o 10:30 hod. hlavu mestského štátu Vatikán a rímskokatolíckej cirkvi. Pápež František následne prednesie príhovor poslancom Európskeho parlamentu o 11:15.  

Pápež František bol pozvaný na návštevu Európskeho parlamentu predsedom EP Martinom Schulzom počas jeho oficiálnej návštevy Vatikánu 11. októbra 2013. Bude to piata zahraničná cesta 77-ročného pápeža Františka od jeho pontifikátu v marci 2013.

„Sme veľmi poctení, že môžeme prijať pápeža Františka v Európskom parlamente. Prostredníctvom jeho príhovoru Európskemu parlamentu bude mať možnosť adresovať svoje slová miliónom občanov, ktorých reprezentujú naši členovia,“ povedal predseda EP Martin Schulz.

„Teším sa na jeho názor ohľadne spoločných záujmov ako sú ekonomická kríza, boj proti chudobe, prisťahovalecká politika a niekoľko ďalších záležitostí, kde si riešenia vyžadujú silnejšiu a dynamickejšiu Európsku úniu.“ dodal.

Viac..  Eugen Jurzyca: Je dobre, že pre médiá budú platiť rovnaké pravidlá vo všetkých členských krajinách

Posledným pápežom, ktorý navštívil Európsky parlament, bol doteraz pápež Ján Pavol II., ktorý svoju návštevu uskutočnil 11. októbra 1988.

Pozrite si krátke video, keď europarlament navštívil pápež Ján Pavol II. (slovenské titulky)

O ram

Odporúčame pozrieť

pollak

Peter Pollák: O pár dní príde pápež na Luník IX, už ste sa zaregistrovali? VIDEO

Zdieľaj článok na Facebooku Zadajte Váš e-mail a odoberajte zadarmo spravodajstvo z EÚ Zaujímam sa …

Consent choices