5 Slovákov, ktorých treba mať na Facebooku, ak chcete vedieť viac o Európskej únii

Až 71 % Slovákov dôveruje Európskej únii, čo predstavuje 28 % nad celoeurópskym priemerom. Aj napriek takémuto vysokému číslu sa mnoho z nich vyjadruje, že majú nedostatočné informácie o dianí na európskej úrovni. Aj toto je jeden z dôvodov, prečo sa tím portálu EurópskeNoviny.sk rozhodol odporučiť Vám 5 ľudí, ktorých sa oplatí mať na Facebooku, ak chcete vedieť viac o EÚ.

 

1

Maroš Šefčovič: Jeden z najdôležitejších Slovákov v Európe. Už druhy mandát viceprezidenta Európskej Komisie a zodpovedný za energetickú úniu.

Šefčovič facebook stránka

 

2

Jana Žitňanská: Jedna z troch slovenských europoslancov na pozícii podpredsedov výborov. Europoslankyňa Jana Žitňanská je podpredsedníčka Výboru pre práva žien a rodovú rovnosť.

 Žitňanská facebook stránka facebook profil

3

Andrej Králik: Vedúci tlačového a politického oddelenia Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku. Osoba, ktorá je medzi Bratislavou a Bruselom.

Viac..  Ivan Štefanec: Financie pre poľnohospodárstvo musia končiť na účtoch poľnohospodárov

 

Králik facebook profil

4

Radka Pinčáková: Prezidentka mladých priateľov Európy, ktorá vedie rôzne projekty. Každodennou činnosťou vzdelávajú ľudí o Európe a jej myšlienke spoločného pochopenia.

 

Pinčáková facebook profil

5

Miroslav Hajnoš: Poradca a analytik zameraný hlavne na príležitosti, projekty, či granty. Dôraz kladie na priblíženie a participáciu Európskej Únie k mladým Slovákom.

 

Hajnoš facebook stránka a facebook profil

O red

Odporúčame pozrieť

Europoslanci schválili podporu obchodu pre Ukrajinu aj ochranu poľnohospodárom EÚ

Európsky parlament v utorok schválil predĺženie dočasných opatrení na liberalizáciu obchodu pre Ukrajinu a zároveň …

Consent choices