Putin a Hollande sa neplánovane stretli, riešili Ukrajinu

hollande putin
Vladimír Putin a Francoise Hollande. PHOTO: Flickr.

MOSKVA – Vladimir Putin a Francois Hollande, ktorý sa v sobotu neplánovane zastavil v Moskve počas návratu do vlasti z návštevy v Kazachstane, sa zhodli na okamžitom ukončení krviprelievania a potrebe zlepšiť situáciu v oblasti. Tú zhodne nazvali tragickou.

Ruský prezident Vladimir Putin po sobotňajšom neplánovanom rokovaní s francúzskym prezidentom Francoisom Hollandom v Moskve vyjadril vieru v dosiahnutie novej dohody o prímerí na východe Ukrajiny.

Stať by sa tak malo počas utorňajšieho trojstranného stretnutia v bieloruskom Minsku, kde sa začiatkom septembra zrodila v súčasnosti platná dohoda o pokoji zbraní medzi proruskými povstalcami a ukrajinskými vládnymi silami.

Tá je však nepretržite porušovaná. Účasť Kyjeva na rokovaniach v sobotu potvrdil aj ukrajinský prezident Petro Porošenko.

Mistralom sa vyhli

Putin, ktorý ocenil Hollandeov vopred neohlásený príchod na moskovské letisko, sa taktiež nevyhol otázke o pozastavenej dodávke francúzskych bojových lodí typu Mistral do Ruska.

Viac..  Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova; Srbsko to odsúdilo

Šéf Kremľa povedal, že o spornej veci s francúzskym lídrom nehovoril, keďže Rusko podľa jeho slov vychádza z predpokladu naplnenia kontraktu. Ako dodal, ak sa tak nestane, Rusko bude požadovať plné odškodnenie.

Viac sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O red

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Putin demaskoval Fica, Slovensko zažíva hanbu

Vladimir Putin počas svojej každoročnej veľkej tlačovej konferencie pochválil Fica s Orbánom. Podľa ruského prezidenta …

Consent choices