Štefanec zdôrazňuje potrebu protikorupčných opatrení, v rebríčku sme piaty od konca EÚ

korupcia
PHOTO: Ilustračné Flickr.

Medzinárodný deň boja proti korupcii je príležitosťou pre Slovensko i celú Európsku úniu na zlepšenie transparentnosti a znižovanie korupcie. O to sa snažím svojimi aktivitami vo výbore pre vnútorný trh a ochranu spotrebiteľa”, vyjadril sa dnes europoslanec Ivan Štefanec.

V deň výročia podpisu Dohovoru OSN o boji proti korupcii sa pripája k výzve mnohých domácich i zahraničných manažérov pôsobiacich na Slovensku, ktorí dlhodobo apelujú na stav korupcie. V Indexe vnímania korupcie, rebríčku Transparency International, sme sa v tomto roku umiestnili na 54. pozícii zo 175 krajín. Slovensko je tak piate od konca v rámci EÚ. Za nami už je iba Bulharsko, Grécko, Rumunsku a Taliansko.

„Korupcia je na Slovensku vážny problém, a preto podporujem zvyšovanie transparentnosti vo všetkých oblastiach verejného života. Napríklad formou e-aukcií, zverejňovania zmlúv na internete či slobodným prístupom k informáciám. Verím, že vybudovanie spoločného digitálneho trhu je tým dobrým krokom nielen pre zlepšenie služieb pre občanov, ale sprehľadnením procesov je to aj správne protikorupčné opatrenie”, dopĺňa Ivan Štefanec.

Viac..  Ukrajina zatvára dvere transportu ruského plynu do Európy

O red

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Podporujem Ivana Korčoka

Prezidentská kampaň pred druhým kolom volieb je v plnom prúde. Svoju podporu kandidátom vyjadrujú rôzne …

Consent choices