Schulz využil pápeža na socialistické ciele, tvrdí europoslanec Škripek

Pápež František (vľavo), Branislav Škripek (vpravo)
Pápež František (vľavo), Branislav Škripek (vpravo). PHOTO: Flickr.

Europoslancovi Škripekovi sa nepáčilo, ako parlamentná tlačová kancelária podala správu o pápežovom vystúpení. Za všetkým vidí propagandu socialistov a predsedu EP, Martina Schulza.

„Pápež František hovoril o tom, že sa musíme vrátiť k hodnotám kresťanstva, na ktorom bola Európa budovaná posledných dvetisíc rokov. Nerešpektujeme dôstojnosť chorého, starého a nenarodeného človeka. Narábame so životom tak, že keď sa pokazí, odhodíme ho,“ referoval Branislav Škripek o Františkovej reči v pléne europoslancov.

Znepokojili ho výstupy tlačovej kancelárie Parlamentu. Vyjadril sa, že správy boli napísané, ako keby mal pápež socialistickú reč. „Akoby Schulz nominoval pápeža na podpredsedu sociálnej demokracie v Európe. Vytočilo ma to.“ Vidí za tým propagandu socialistov, do ktorej patrí aj predseda EP Schulz. Zo správ sa podľa Škripeka vytratil duchovný rozmer, ktorý bol podstatou prejavu hlavy katolíckej cirkvi.

Poslankyňa Monika Smolková, ktorej parlamentné miesto je v aliancii socialistov a demokratov, považuje vystúpenie kolegu za veľmi nevhodné. Nesúhlasí, žeby František hovoril rečou niektorého politického spektra. „Pápež František hovoril ľudskou, veľmi zrozumiteľnou rečou. Prihovoril sa všetkým obyvateľom EÚ bez ohľadu na ich náboženské presvedčenie. Presvedčiť sa o tom môže každý, kto si jeho prejav vypočuje na webovej stránke Európskeho parlamentu. Tlačová správa, ktorú vydal, je takisto k dispozícií aj s našimi reakciami na vystúpenie Pápeža“

Ako viedla europoslankyňa Smolková, kolega Škripek túto možnosť nevyužil. „Preto jeho obvinenie považujem za veľmi nevhodné. Znižuje to vážnosť návštevy Pápeža v EP“.
Na otázku, či otázku, aký je vzťah poslancov Parlamentu s tlačovou agentúrou odpovedala: „Spolupráca bola doteraz vždy výborná. Ako poslanci sme stále mali možnosť vyjadriť sa k témam, čo je prezentované aj v tlačových správach určených pre slovenské média.“

„Preto ma mrzí, že kolega Škripek využil návštevu Pápeža Františka na to, aby doslova prízemné praktiky svojho hnutia – Obyčajní ľudia a Nezávislé osobnosti (OĽaNO) preniesol z NR SR na pôdu EP. Za tri mesiace ešte nepochopil, že invektívy, intrigy, roztržky, nadávky, osočovanie nie je súčasťou politiky na pôde EP, ale iba spolupráca, ústretovosť a dohody vytvárajú podmienky na dobrú európsku politiku,“  dodala europoslankyňa.

Viac..  Nemecká priemyselná a obchodná komora vyzvala na dokončenie dohody EÚ - Mercosur

Pozrite si video z návštevy pápeža Františka v europarlamente.

O mve

Odporúčame pozrieť

pollak

Peter Pollák: O pár dní príde pápež na Luník IX, už ste sa zaregistrovali? VIDEO

Zdieľaj článok na Facebooku Zadajte Váš e-mail a odoberajte zadarmo spravodajstvo z EÚ Zaujímam sa …

Consent choices