Marianne Thyssen. PHOTO: © European Union 2014

Komisia schválila financie pre Poľsko, získa 473 miliónov EUR

Marianne Thyssen. PHOTO: © European Union 2014
Marianne Thyssen. PHOTO: © European Union 2014

Európska komisia prijala poľský operačný program, ktorý chce využívať zriadený Fond európskej pomoci pre najchudobnejšie osoby (FEAD). Je to jeden z najväčších fondov v Európe, pokiaľ ide o finančné alokácie. Poľsko získa 473 miliónov eur na obdobie 2014-2020 na poskytnutie potravinovej pomoci v boji proti chudobe a sociálnemu vylúčeniu.

Marianne Thyssen, komisárka pre zamestnanosť, sociálne veci a pracovnú mobilitu poznamenala: „Vítam prijatie tohto operačného programu pre Poľsko, ktoré pomôže v krajine riešiť vysokú mieru závažného materiálneho nedostatku. Oceňujem tiež, že sa konkrétna pozornosť zameriava na rodinu a ľudí bez domova, ktorí trpia najväčšími ťažkosťami. Verím, že FEAD bude hrať kľúčovú úlohu v boji proti chudobe.“

Distribúciu potravín zabezpečí viac ako 1 200 partnerských organizácií ako sú mimovládne organizácie, sociálne služby a potravinové banky po celej krajine. Akcia tiež prebieha v úzkej spolupráci s miestnymi inštitúciami verejnej sociálnej pomoci, ktoré budú vykonávať integračné a aktivačné opatrenia pre ľudí.

Viac..  Krajiny EÚ sa dohodli na prísnejších pravidlách pre dovoz ukrajinských výrobkov

Potravinová pomoc by sa mala zamerať na bezdomovcov a na ľudí v geograficky odľahlých oblastiach. Financovanie bude podporovať aj ekonomické vzdelávanie a programy, ktoré podporujú zásady zdravej výživy a semináre proti plytvaniu potravín.

O vik

Odporúčame pozrieť

Tusk

Poľský premiér Tusk upozornil na hrozbu novej vojny v Európe, píšu médiá

Poľský premiér Donald Tusk pre európske média uviedol, že Európa znova vstúpila do predvojnového obdobia. …

Consent choices