juncker
Jean Claude Juncker, šéf Európskej komisie. PHOTO: © European Union, 2015

Šéf Európskej komisie dáva do obehu tučný balík, ujde sa aj Slovensku

juncker
Jean Claude Juncker, šéf Európskej komisie. PHOTO: © European Union, 2015

BRUSEL/BRATISLAVA – Celá Európa si mädlí ruky na sľúbených 300 miliárd eur od šéfa Európskej komisie. Jean-Claude Juncker dáva od Nového roka do obehu 300 miliárd eur, z ktorého sa ujde aj Slovensku. Za tieto peniaze by sa mohla napríklad dostavať aj diaľnica Bratislava – Košice.

Od Nového roka dáva nový šéf Európskej komisie darček 300 miliárd eur. Peniaze majú najbližšie tri roky naštartovať európsku ekonomiku.

„Vytvorí nové pracovné miesta, ráta sa s miliónom. Budú to investície do rastu, vzdelávania, vedy, výskumu a predovšetkým na riešenie nedostatočnej dopravnej infraštruktúry,“ hovorí europoslankyňa Monika Smolková.

Dve tisícky projektov

Aj na Slovensku by sa mali dobudovať napríklad diaľnice a cesty. Projekty už Slovensko podalo a šanca, že peniaze získame je vysoká.

Viac..  Ženy musia mať plnú kontrolu nad svojimi sexuálnymi a reprodukčnými právami

„Vybudovať nultý okruh v Bratislave, dokončiť diaľnicu Bratislava – Košice severom alebo aj využiť tieto peniaze na rýchlostné cesty medzi západom a východom Slovenska cez južné trasy,“ vysvetľuje europoslanec Ivan Štefanec.

Brusel chce viac spájať verejný a súkromný kapitál. Slovensko poslalo do Európskej komisie 125 projektov za necelých 30 miliárd. Z celej únie majú na stole približne dve tisícky.

Viac sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O red

Odporúčame pozrieť

nasilie

Europarlament schválil historicky prvé pravidlá EÚ o boji proti násiliu na ženách

Cieľom nových pravidiel je predchádzať rodovo motivovanému násiliu a chrániť jeho obete, najmä ženy a …

Consent choices