Majiteľ reštaurácie zakázal vstup priaznivcom Putina, o bar je záujem

vladimír putin
Vladimír Putin, ruský prezident. PHOTO: Flickr.

GDYŇA – Majiteľ reštaurácie v Gdyni na severe Poľska umiestnil na dvere nálepku „Putinovým vstúpencom vstup zakázaný“, okamžite stúpol záujem o reštauráciu. Prinajmenšom v poľských médiách, ale aj medzi ruskými turistami.

„Radi obslúžime hostí, ktorí prídu so psom, ale Putinovi prívrženci tu nie sú vítaní,“ povedal denníku Gazeta Wyborca majiteľ reštaurácie Malá Ukrajina Vadym Sikerko.

Fotky pri nápise

Už v septembri sa v jednej reštaurácii v susedných Sopotoch objavil nápis „Rusov neobsluhujeme,“ ale taký prístup sa nepozdával ani gdyňskému majiteľovi reštaurácie. „Proti Rusom nič nemáme, naopak nás navštevujú a robia si pri nápise fotky. Ale nie sú vítaní ľudia, ktorí podporujú to, čo robí Putin na Ukrajine,“vysvetlil.

Sikerko sa s rodinou presťahoval na pobrežie Baltického mora z Kyjeva a nálepku na dverách považuje za odpoveď na Putinovu politiku a ruskú propagandu, ktorej sa rozhodol čeliť.

Viac..  Peter Pollák: Novinárom musíme zaručiť, aby nepísali pod tlakom, ale slobodne
putin
Zdroj: twitter.com/Matthias Meisner

„Nápis je síce provokatívny, ale podľa Európskeho súdu pre ľudské práva si aj provokatívne výroky zaslúžia ochranu,“ usúdila miestna expertka na médiá a ľudské práva Dominika Bychawská. Zákaz podľa nej neodporuje poľským zákonom, pretože sa nedopúšťa národnostnej diskriminácie.

Viac sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O red

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Putin demaskoval Fica, Slovensko zažíva hanbu

Vladimir Putin počas svojej každoročnej veľkej tlačovej konferencie pochválil Fica s Orbánom. Podľa ruského prezidenta …

Consent choices