PHOTO: © European Union 2015

Toto je Erasmus. Pozrite si, čo o ňom hovoria študenti, ktorým zmenil život

PHOTO: © European Union 2015
PHOTO: © European Union 2015

Erasmus je vzdelávací program Európskej únie zameraný predovšetkým na vysokoškolských študentov a ich vzdelávanie v Európe, ale aj pre vysokoškolských pracovníkov. Tí sa môžu prostredníctvom Erasmu dostať na školenia v zahraničí.

Erasmus je určený pre študentov druhých a vyšších ročníkov vysokých škôl na dobu troch až dvanástich mesiacov. Študent môže navštíviť inú krajinu buď pre štúdium na škole alebo ako stážista v hostiteľskom podniku, alebo inej organizácii.

Tento vzdelávací program poskytuje približne 25 000 partnerstiev medzi 125 000 školami, inštitúciami odborného vzdelávania a prípravy, vysokoškolského vzdelávania, vzdelávania dospelých, mládežníckymi organizáciami a podnikmi. V rámci tohto programu bol vytvorený program Erasmus +, ktorého cieľom je zmodernizovať a zlepšiť vysokoškolské vzdelávanie v Európe, ale aj v ostatných častiach sveta. Poskytuje študentom, ale aj vysokoškolských zamestnancom príležitosti na rozvoj zručností a zvyšuje šance zamestnať sa.

Viac..  Komisia zavádza plány na získanie európskeho diplomu

Inštitúcie vysokoškolského vzdelávania zo zúčastnených krajín môžu spolupracovať s podobnými inštitúciami zo susedských krajín, balkánskych krajín, ktoré nie sú členmi EÚ, krajín Ázie, Afriky a Latinskej Ameriky na rozvíjaní vzdelávacích systémov.

Pozrite si príbeh britského študenta Roberta v Berlíne:

 

O vik

Odporúčame pozrieť

erasmus

Program Erasmus+ podporil v roku 2022 viac ako 1,2 milióna študentov a učiteľov

Program EÚ pre vzdelávanie, odbornú prípravu, mládež a šport Erasmus+ podporil v roku 2022 približne …

Consent choices