Mikolasik
PHOTO: Redakcia / MM.

Mikolášik na parížskom Pochode: Zvádzame podobný boj

Mikolasik
Miroslav Mikolášik na Pochode za život v Paríži. PHOTO: Redakcia / MM.

Paríž, 26. január 2015 – V otázkach života, jeho ochrany k každom okamihu a obrane prirodzených hodnôt zvádzame v našich krajinách podobný boj, vyhlásil europoslanec Miroslav Mikolášik (EĽS/KDH) na Pochode za život v Paríži, kde vystúpil ako rečník pred takmer 50-tisícovým davom. Tendenčný nátlak rôznych skupín s cieľom liberalizovať hodnotové otázky dnes podľa neho existuje vo Francúzsku pri téme eutanázie, na Slovensku pri téme prirodzenej rodiny.

 “Európske štáty musia byť dôsledné pri uplatňovaní princípov subsidiarity, nakoľko v otázkach liberalizácie hodnotových tém dnes jestvujú tendencie rôznych skupín aj na pôde Európskeho parlamentu, zdôraznil Mikolášik, ktorý osobnou účasťou ako pozvaný rečník podporil Francúzov v boji proti legalizácii eutanázie. Boj proti eutanázii bol témou nedeľného Pochodu za život, na ktorom sa podľa odhadov zúčastnilo takmer 50 tisíc Francúzov.

Všetky krajiny, ktoré zvádzajú podobný boj, si zaslúžia veľkú podporu. Vidíme, že v krajinách, kde bola eutanázia zákonne prijatá, sa pomaly a postupne dostala až do fázy, kde sa z nej stáva doslova smrť na požiadanie,“ vysvetlil Mikolášik dôvod účasti na pochode. V aktuálnej situácii v ňom vidí jasnú paralelu s vývojom na Slovensku, kde podľa neho musíme rovnako bojovať v oblastiach, v ktorých je odpoveď nespochybniteľná.Som presvedčený, že aj na Slovensku jestvuje rovnako silná opozícia proti liberalizácii hodnôt. Dnes to treba preukázať v boji za ochranu prirodzenej rodiny, postavenej na manželstve jedného muža a jednej ženy, uviedol Mikolášik, ktorý na parížskom pochode vystúpil ako člen výkonného výboru Európskej federácie One of us (Jeden z nás). Cieľom federácie je chrániť každý ľudský život a ľudskú dôstojnosť, zakladateľmi je 25 európskych organizácií.

Viac..  Buďte s nami pri eurovoľbách, staňte sa členom okrskovej komisie za Kresťanskú úniu

O ram

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Bojujeme ďalej proti ruskej vojnovej propagande zneužívajúcej športovcov

V Európskom parlamente pokračujú aktivity s cieľom zabrániť propagácii ruského a bieloruského režimu na blížiacich …

Consent choices