PHOTO: Ilustračné © European Union 2015

Na pléne sa bude diskutovať o nových protiteroristických zákonoch. Dôjde aj na vypočutie nemeckého ministra financií

PHOTO: Ilustračné © European Union 2015
PHOTO: Ilustračné © European Union 2015

Poslanci sa na pléne budú okrem TTIP venovať otázke terorizmu, ale aj klimatickej dohode. Tá je stále nestála a krajiny sa nevedia zhodnúť na jej konečnej podobe. 

V súvislosti s udalosťami, ktoré sa za posledné týždne odohrali je otázne, ako treba bojovať s terorizmom nielen v Európe, ale aj vo svete. Davida Camerona, premiéra Spojeného kráľovstva kritizujú za návrh charty, ktorá orgánom tajnej služby poskytne celoplošný prístup k údajom o občanoch. O tom aký bude celoeurópsky prístup budú poslanci diskutovať na pléne, rovnako o nových protiteroristických zákonoch.

Počas samitu v Paríži sa ukáže, či sa dokážu všetky krajiny zhodnúť na klimatickej dohode. Čína a USA sa zaviazali k drastickému zníženiu emisií, no dohoda môže byť na spadnutie. Po posledných klimatických rokovaniach v Lime sa ukázalo, že nič netreba brať ako samozrejmé.

Viac..  EÚ ohlásila vyše sedem miliardovú pomoc pre Egypt

Poslanci Výborov pre hospodárstvo a občianske slobody budú hlasovať o novej legislatíve proti praniu špinavých peňazí. Lepší prístup k informáciám firiem, lepší dohľad vykonávaný bankami, účtovníkmi či inými korporátnymi orgánmi sú jedny z hlavných bodov zákona. Výbor pre hospodárske a menové veci do programu zaradil aj vypočutie nemeckého ministra financií Wolfganga Schӓubleho téme hospodárskeho riadenia.

Viac sa dozviete v priloženom videu:

 

O vik

Odporúčame pozrieť

Peter Pollák: Ten, kto vtrhne na cudzie územie a zabíja nevinné deti je terorista a tak sa k nemu musíme aj správať

Chcete byť v obraze? Prihláste sa na bezplatný odber spravodajstva z EÚ 👉 PRIHLÁSENIE. Poslanci …

Consent choices