záborská
Anna Záborská, europoslankyňa. PHOTO © European Union 2015 - Source EP

Európsky rok rozvoja 2015: Záborská bude koordinovať humanitárnu pomoc EÚ

záborská
Anna Záborská, europoslankyňa. PHOTO © European Union 2015 – Source EP

Slovenská europoslankyňa Anna Záborská sa stala stálou tieňovou spravodajkyňou skupiny Európskej ľudovej strany pre oblasť humanitárnej pomoci EÚ vo svete. Záborská tak bude koordinovať postoje najväčšej frakcie v Európskom parlamente pri rokovaniach o návrhoch na riešenia humanitárnych kríz.

„Rýchle a kompetentné rozhodnutia dokážu v krízových situáciách zachrániť tisíce životov, či už ide o prírodnú katastrofu, hladomor, alebo vojnový konflikt. Humanitárna pomoc zároveň úzko súvisí s rozvojovou pomocou, ktorej sa venujem už tretie volebné obdobie ako členka parlamentného výboru pre rozvoj (DEVE).,“ pripomenula slovenská europoslankyňa Anna Záborská.

Podľa Záborskej je dôležité, aby na humanitárnu pomoc plynule nadväzovala rozvojová, ktorá v stredno- a dlhodobom horizonte rieši príčiny krízových situácií. V tejto súvislosti pripomenula význam Európskeho roka rozvoja 2015, ktorý je venovaný angažovanosti Európy vo svete. „V roku 2015 sa skončí celosvetový projekt OSN pod názvom Miléniové rozvojové ciele. Je najvyšší čas hovoriť o tom, aké by mali byť základy novej rozvojovej politiky, na aké ciele sa zamerať, aby sme stále dookola nehovorili len o antikoncepcii a potratoch,“ dodala Záborská.

Viac..  Buďte s nami pri eurovoľbách, staňte sa členom okrskovej komisie za Kresťanskú úniu

O red

Odporúčame pozrieť

EÚ víta otvorenie ďalších prístupových bodov pre humanitárnu pomoc do Pásma Gazy

Európska komisia (EK) v piatok oznámila, že berie na vedomie a víta vyhlásenie izraelského premiéra …

Consent choices