Anna Záborská na diskusii v Trenčíne. PHOTO: nasieuroposlanci.sk

Europoslankyňa Záborská: Keby Slovensku nič nehrozilo, načo by boli oponenti proti referendu?

Anna Záborská na diskusii v Trenčíne. PHOTO: nasieuroposlanci.sk
Anna Záborská na diskusii v Trenčíne. PHOTO: nasieuroposlanci.sk

V poradí siedme referendum od začiatku fungovania Slovenskej republiky je už niekoľko týždňov hlavnou témou búrlivých debát. K referendu o rodine sa vyjadrila aj europoslankyňa Anna Záborská na diskusii k referendu o rodine, ktorá sa konala v Trenčíne.

Je dôležité aby sa občania vyjadrili a podčiarkli, že nechcú aby sme menili naše zákony, že chceme aby ústava, zákon o rodine, zákon o vzdelávaní a ostatná legislatíva zostala v tom znení ako je dnes,“ vyjadrila sa europoslankyňa Záborská na tému referenda, ktoré sa koná 7. februára.

„Manželstvo má v spoločnosti výnimočné postavenie, preto ho chránime. Nemá to nič spoločné s tým, či sa manželstvá rozpadávajú alebo sa nerozpadávajú. Štát neskúma či sa majú radi alebo nemajú, pretože vedia, že manželstvo je inštitútom, ktorý zabezpečuje aby spoločnosť prežila. Jedine spolužitie muža a ženy dokáže zabezpečiť chod spoločnosti,“ povedala na diskusii v Trenčíne.

Viac..  Kresťanská únia odmieta pokus EÚ prepašovať Istanbulský dohovor do európskej legislatívy

Ďalej pokračovala: „Viacerí hovoria, že načo treba toto referendum, že vykopávame otvorené dvere. U nás platia zákony, ústava, kde to čo hrozíme v týchto otázkach neplatí. Je tu ale obrovská opozícia proti týmto otázkam, na internetových sieťach, bohužiaľ aj vo verejnoprávnej televízii, aj v súkromných televíziách. Ja sa pýtam, keby Slovensku nič nehrozilo, tak načo by boli oponenti proti referendu? Keby súhlasili s tým, že naša legislatíva je dobrá, že ju netreba meniť, načo by vynakladali čas a finančné prostriedky na to, aby proti referendu išli?“

O vik

Odporúčame pozrieť

Zaborska

Buďte s nami pri eurovoľbách, staňte sa členom okrskovej komisie za Kresťanskú úniu

Už 8. júna 2024 nás čakajú voľby do Európskeho parlamentu. Ak máte záujem o členstvo v okrskovej komisii za …

Consent choices