Putin reaguje na agresiu zo strany Západu, modernizuje armádu

putin
Vladimír Putin, ruský prezident. PHOTO: Flickr.

MOSKVA – Moskva podľa náčelníka generálneho štábu ruskej armády Valerija Gerasimova čelí novým formám vojenskej aj nevojenskej agresie zo strany Západu. Prevahu Ruska nad Západom má zabezpečiť silný jadrový arzenál a plánovaná modernizácia armády.

„Podpora našich strategických jadrových síl v kombinácii s rastom vojenského potenciálu ozbrojených síl zabezpečí, že Spojené štáty a NATO nebudú mať prevahu nad našou krajinou,“ vyhlásil Gerasimov.

Ruský prezident Vladimir Putin nedávno povedal, že Rusko bude pokračovať v programe modernizácie armády s dôrazom na jadrové strategické sily.

Moskva chce investovať miliardy do rozvoja svojej armády napriek tomu, že ruská ekonomika trpí následkom znižovania cien ropy na svetových trhoch a sankcií Západu.

Modernizácia za stovky miliárd

Rusko chce do armády do roku 2020 vložiť v prepočte skoro 290 miliárd dolárov, pričom zmodernizovať plánuje sedemdesiat až sto percent zbrojného vybavenia.

Viac..  Krajiny EÚ sa dohodli na prísnejších pravidlách pre dovoz ukrajinských výrobkov

„Plánuje dodržať vládny zbrojný program a do roku 2020 dosiahnuť plánované množstvo a kvalitu moderných zbrojných systémov,“ vyhlásil Gerasimov.

ZDROJ: www.noviny.sk.

O red

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Putin demaskoval Fica, Slovensko zažíva hanbu

Vladimir Putin počas svojej každoročnej veľkej tlačovej konferencie pochválil Fica s Orbánom. Podľa ruského prezidenta …

Consent choices