Cena Karola Veľkého 2015: Svoje prihlášky nám môžete posielať až do 23. februára

eu
PHOTO: Ilustračné Flickr.

Súťaž o Cenu Karola Veľkého pokračuje aj tento rok. Ak máte od 16 do 30 rokov a stojíte za projektom, ktorý má európsku dimenziu, neváhajte a prihláste ho do našej súťaže. Tvorcovia troch víťazných projektov získajú nielen finančnú odmenu, ale aj pozvánku do Európskeho parlamentu v Štrasburgu a Bruseli a štvordňový výlet do nemeckého mesta Aachen. Svoje prihlášky nám môžete posielať až do 23. februára.

Európska Cena Karola Veľkého

Cieľom Európskej ceny Karola Veľkého pre mládež je podporovať rozvoj európskeho povedomia medzi mladými ľuďmi a ich účasť na projektoch európskej integrácie.

Cena sa udeľuje projektom mladých ľudí, ktoré podporujú vzájomné porozumenie, posilňujú rozvoj spoločného povedomia o európskej identite a ponúkajú praktické príklady spolužitia Európanov ako jednotného spoločenstva.

Najlepší projekt získa 5 000 EUR, druhý v poradí 3 000 EUR a tretí 2 000 EUR. Okrem finančnej odmeny dostanú traja víťazi pozvánku na návštevu Európskeho parlamentu v Bruseli alebo Štrasburgu. Zástupcovia každého z 28 vybraných národných projektov budú pozvaní na štvordňový výlet do mesta Aachen v Nemecku.

Minuloroční víťazi

Viac..  Jozef Mihál: Novinári musia mať slobodu, majiteľ nesmie zasahovať do ich práce

Minulý rok sa hlavným víťazom stal dánsky cestovný projekt Naša Európa. Jeho tvorcovia cestovali jeden rok po celej Európe, pričom bývali u mladých ľudí, s ktorými robili rozhovory o ich životoch. Tie neskôr publikovali na svojej webovej stránke.

Druhú cenu získal holandský mládežnícky kongres JouwDelft & Co. Týždeň trvajúceho brainstormingu, ktorý sa uskutočnil v roku 2012, sa zúčastnilo 55 mladých ľudí z celej Európy. Spoločne sa tu snažili prísť na zlepšenia ohľadom zamestnanosti mládeže.

Na treťom mieste sa umiestnil cyperský vzdelávací projekt Employment4U. Jeho súčasťou boli prednášky a semináre pre mladých ľudí o tom, ako si efektívne hľadať prácu a ako si rozvinúť zručnosti a kompetencie.

O ram

Odporúčame pozrieť

Európski odborári prídu do Bruselu protestovať proti úspornému programu EÚ

Tisíce pracovníkov z celej Európy vrátane Slovenska prídu v utorok (12. 12.) na protestný pochod …

Consent choices