Martin Schulz a Alexis Tsipras. PHOTO: © European Union 2015

Tsipras a Schulz rokovali. Dohody budú, no nie vo všetkom

Martin Schulz a Alexis Tsipras. PHOTO: © European Union 2015
Martin Schulz a Alexis Tsipras. PHOTO: © European Union 2015

Predseda Európskeho parlamentu Martin Schulz navštívil Atény. Stretol sa s hlavou víťaznej strany Syriza, ktorou je Alexis Tsipras. Spoločné rokovania priniesli istý pokrok.

„Usúdil som, že vláda premiéra Tsiprasa nechce ísť svojou vlastnou cestou. Plánuje však predložiť návrhy a trvá na tom, aby sa o nich diskutovalo s partnermi v snahe o hľadanie riešenia,“ povedal Martin Schulz.

Vyjadril sa aj Alexis Tsipras, ktorý zhrnul: „Európa bude napredovať. Môže očakávať svetlú budúcnosť a tešiť sa z väčšej solidarity a vzájomnej dôvery. Európa krízu prekoná a vyjde z nej silnejšia než bola kedy predtým.“

Predseda Schulz vyzdvihol plán riešenia daňových únikov, no pre grécky denník sa vyjadril, že ho znepokojuje ultrapravicový koaličný partner. Nezhody priniesli najmä témy, ktoré sa týkali Ruska a Ukrajiny, ale aj pretrvávajúce spory ohľadom dlhu.

Viac..  Ivan Štefanec: Financie pre poľnohospodárstvo musia končiť na účtoch poľnohospodárov

„Splníme svoje záväzky voči gréckemu ľudu aj voči európskym zmluvám, hoci v zmluvách sa nikde nespomína Memorandum ani trojka,“ povedal Dimitrios Papadimoulis z Európskej zjednotenej ľavice.

Viac sa dozviete v priloženom videu:

 

O vik

Odporúčame pozrieť

Komisia poskytla Ukrajine 1,5 miliardy eur na preklenovacie financovanie

Komisia vyplatila Ukrajine druhú splátku mimoriadneho preklenovacieho financovania v rámci nástroja pre Ukrajinu vo výške …

Consent choices