Padajúce euro pomáha Rakúšanom a Nemcom: Alpy menia za Tatry

lyžiari
PHOTO: Flickr.

VYSOKÉ TATRY – Slovensko by sa mohlo stať novým lyžiarskym rajom. Dôvodom je nízka hodnota eura a cena služieb, ktoré robí zimnú dovolenku u nás atraktívnou pre väčšinu Európanov. Naše horské strediská sa postupne dostávajú na mapu turistov, ktorých prvou voľbou boli až doteraz Alpy.

Do Tatier chodí čoraz viac Rakúšanov a Nemcov. Tí sú ochotní vymeniť Alpy sa naše lyžiarske strediská.

Je prekvapijúce, že na Slovensku za jedno euro získajú podstatne viac služieb ako vo Francúzsku, Švajčiarsku alebo Rakúsku,“ozrejmuje Lenka Maťašovská, riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Regiónu Vysoké Tatry.

V lete ich na Slovensko chodí pomerne dosť, no v zime dávali prednosť strediskám v Alpách. Zmenilo sa to hodnotou eura u nás a v okolitých krajinách.

„Nemeckí turisti dlhodobo tvoria tretiu najväčšiu skupinu zahraničných návštevníkov Slovenska,“ ozrejmil hovorca Slovenskej agentúry pre cestovný ruch Martin Šebesta.

Briti, Maďari, Rumuni

Necestujú k nám len Nemci. Vďaka spojeniu Poprad-Londýn chodí na Slovensko čoraz viac Britov. „Turisti získajú dobrú kvalitu služieb za primeranú cenu,“ konštatuje Darina Bartková, riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Regiónu Liptov.

Viac..  Komisia uverejňuje správu o stave Schengenu s prioritami na nasledujúci rok

Zimnú turistiku začínajú objavovať i Maďari či Rumuni. Tí si dovolenku v Alpách dovoliť zväčša nemôžu. „Slovensko je lacné oproti iným krajinám Európy, čo znamená, že môžu aj ušetriť,“ dodáva analytik TRIM BROKER Ronald Ižip.

Viac sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O red

Odporúčame pozrieť

Bulharsko

Zavedenie eura v Bulharsku môže byť posunuté

Snaha bulharskej vlády o prijatie eura je na dobrej ceste, ale jeho zavedenie môže byť …

Consent choices