pellegrini

Zo šéfa parlamentu sa stal traktorista! Takto odštartoval Pellegrini podporu The School Dance

To tu ešte nebolo! Pellegriniho traktor sa zmení na transformera. Šéf parlamentu takto propaguje súťaž The School Dance. Projekt sa uskutočňuje pod záštitou Európskej komisie. Vo videu Pellegrini sníva namiesto riadenia parlamentu o šoférovaní traktora, ktorý ako transformer pozbiera úrodu. Šéf NR SR zverejnil video na svojom Facebooku a predstavili ho aj počas tlačovej konferencie.

Školy, pozor! Zapojte sa do tanečnej súťaže, využitie IT a vyhrajte super ceny!

Do tanečnej súťaže THE SCHOOL DANCE 2015 sa môžu zapojiť materské, základné aj stredné školy. Cieľom je prepojiť pohybové umenie a informačné technológie, úlohy sú teda dve:

1.       Vytvoriť a odoslať tanečné video

2.       Vytvoriť interaktívny digitálny materiál

Štvrtý ročník súťaže prináša aj tieto novinky:

          Rozdelenie súťažiacich do dvoch úrovní – PROFESIONÁLI (pre ZUŠ, konzervatóriá a tanečné skupiny) a AMATÉRI (pre tých, čo nemajú profesionálne skúsenosti). Takto sa zvýši šanca výhry aj pre amatérov.

          Dve kategórie – LOCAL DANCE, kde možno tancom prezentovať významné miesto, udalosť, históriu či tradíciu a MOVIE DANCE, kde môžete voľným štýlom znázorniť rôzne scény z filmov a muzikálov

Jedným z Dlhodobých partnerov projektu je Európska komisia. „Tento projekt skvelým spôsobom prepája pohybové aktivity a využívanie informačných technológií. EK veľmi podporuje rozvoj digitálnych zručností, pomocou IT sa mladí ľudia lepšie vzdelávajú či majú viac pracovných príležitostí. Na druhej strane je rovnako dôležitý aj pohyb a The School Dance skvele prepája práve tieto dve oblasti,“ povedal na margo projektu pre portál EuropskeNoviny.sk Dušan Chrenek, vedúci zastúpenia Európskej komisie v SR.

Viac..  Čaputová v Európskom parlamente vyzvala Slovákov na účasť v eurovoľbách

Cenou pre víťaza je simulátor voľného pádu, ďalšími cenami sú tablety, mobilné telefóny, tanečné dni aj finančná odmena.

Finále sa uskutoční v Slovenskom národnom divadle za účasti známych osobností. Prihlášku a ďalšie informácie o súťaži nájdete na www.schooldance.sk.

Organizátormi súťaže je nezisková organizácia EDULAB a tanečná akadémia DANSOVIA, ďalej ju podporujú SĽUK, Peter Pellegrini, Ján Ďurovčík či Peter Modrovský.

O red

Odporúčame pozrieť

Sefcovic

Šefčovič poprial Pellegrinimu úspešný výkon mandátu v časoch mimoriadnych výziev

Výkonný podpredseda Európskej komisie (EK) Maroš Šefčovič sa v nedeľu pripojil k blahoželaniu šéfky EK …

Consent choices