Separatisti obkľúčili Debalceve na východe Ukrajiny

ukrajina
PHOTO: Ilustračné Flickr.

DEBALCEVE – Separatisti na východe Ukrajiny oznámili v noci na utorok, že sa im podarilo obkľúčiť mesto Debalceve. Kyjev tvrdí, že sa stále bojuje o príjazdovú cestu, ale poslanec a vojenský expert Dmytro Tymčuk priznal, že spojnica bola prerušená a situácia sa výrazne zhoršila po strate obce Logvinovo.

Separatisti tvrdia, že sa im podarilo prerušiť kľúčovú spojnicu do mesta, po ktorej ukrajinské sily prepravovali posily.

Kyjev ale uvádza, že cestu sa im ešte ovládnuť nepodarilo. Hovorca armády Oleksander Matuzjansk potvrdil, že boje o cestu pokračujú.

Navzdory stratám držia kontrolu

Analytik a vojenský expert Dmytro Tymčuk priznal stratu spojnice. „V oblasti Debalceva sa situácia výrazne skomplikovala. Navzdory stratám vzbúrenci a ruské vojská sa pokúsili dostať pod kontrolu trasu Artemivsk – Debalceve a s podporou hlavných síl prerušiť zásobovaciu cestu do Debalceve,uviedol.

Viac..  M. Beňová: Musíme chrániť deti pred sexuálnym zneužívaním na internete

V dôsledku toho bol nepriateľ podľa jeho slov schopný zatlačiť v niekoľkých smeroch ukrajinské vojská a zaujať pozície v blízkosti obce Logvinovo, informovala BBC.

Paľba ukrajinského delostrelectva síce pokračovala, ale Tymčuk podotkol, že zlom nepriniesla. Podľa Ukrajinskej Pravdy pripustil, že ukrajinská armáda nebola schopná zastaviť separatistov.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O ram

Odporúčame pozrieť

Putin

NEMECKO: Šéf námorníctva po kontroverzných výrokoch o Kryme odstúpil

BERLÍN 23. januára (SITA/AP) – Šéf nemeckého vojenského námorníctva v sobotu odstúpil zo svojej funkcie …

Consent choices