škripek
Branislav Škripek, europoslanec. PHOTO © European Union 2015 - Source EP

Škripek: Zasaďme sa spoločne za zastavenie vojny na Ukrajine!

škripek
Branislav Škripek, europoslanec. PHOTO © European Union 2015 – Source EP

Štrasburg, 11.2.2014 – Dnes sa v Bieloruskom Minsku uskutočnia mierové rokovania o kríze na Ukrajine. Rokovania by sa mali zúčastniť nemecká kancelárka Angela Markelová, francúzsky prezident François Hollande, ukrajinský prezident Petro Porošenko a prezident Ruskej federácie Vladimír Putin. Ak sa nepodarí dospieť k mierovému riešeniu, hrozí prepuknutie otvoreného vojnového konfliktu.

Poslanec Európskeho parlamentu Branislav Škripek si myslí, že je potrebné zabrániť ďalšej vojne. “V Európe sme mali veľa vojnových konfliktov. A Ukrajina a jej obyvatelia v minulosti, rovnako ako dnes, veľmi trpeli,” zdôraznil Škripek. Preto je našou povinosťou zasadiť sa za to, aby sa krvavý konflikt nezopakoval. Kresťania majú k dispozícii ešte aj inè možnosti, ako ich majú politici. “Veľmi vítam úsilie na riešienie konfliktu mierovou cestou,” povedal Branislav Škripek.

“Chcel by som preto vyzvať všetkých ľudí dobrej vôle, aby sme sa spoločne modlili za mier a božie podnety na riešenie pre politikov u našich východných susedov,” apeluje europoslanec a dodáva: “spoločne prednášajme Bohu modlitby a pôst, aby odvrátil hroziaci vojnový konflikt. Je strašné vidieť, ako sa zneužitá ľudská sloboda prejavuje vo vojnom vyčíňaní. Zasaďme sa spoločne za zastavenie vojny!”

Viac..  Nezamestnanosť v eurozóne zotrvala vo februári na 6,5 %

Do spoločnej modlitby za mier na Ukrajine sa dá zapojiť aj cez facebook udalosť – Modlitby za mier na Ukrajine.

Trpiaci a núdzni obyvatelia nepokojom sužovaných oblastí už dnes čelia veľkému nedostatku základných potravín či vody. “Preto, ak môžete prispejte im na pomoc. Môžete tak spraviť aj napríklad cez zbierku Slovenskej katolíckej charity,” vyzýva na záver Branislav Škripek.

O red

Odporúčame pozrieť

Putin

NEMECKO: Šéf námorníctva po kontroverzných výrokoch o Kryme odstúpil

BERLÍN 23. januára (SITA/AP) – Šéf nemeckého vojenského námorníctva v sobotu odstúpil zo svojej funkcie …

Consent choices