Manfred Weber
Manfred Weber, predseda frakcie ľudovcov v EP. PHOTO: European Union

Predseda ľudovcov Manfred Weber: Reformy a zmeny sú pre nás nádejou

Manfred Weber
Manfred Weber. PHOTO: © European Union 2015 – EP.

Predseda najsilnejšej politickej frakcie v Európskom parlamente Manfred Weber odpovedal v utorkovom chate na vaše otázky. Tie sa týkali rozličných oblastí, od investičného plánu Komisie cez zahraničnú politiku až po digitálny svet. Weber pripomenul, že najdôležitejším cieľom jeho frakcie počas tohto legislatívneho obdobia je rast a zamestnanosť, pričom ľudí vyzval k tomu, aby podporili Junckerov investičný plán.

Jednou z kľúčových tém diskusie boli hospodárske záležitosti. Podľa Webera majú ľudovci pripravený plán reforiem a usilujú sa o podporu rastu a zamestnanosti. Vyjadril aj svoju podporu pre Junckerov investičný plán a spomenul, že jeho frakcia je za to, aby sa vo veľkej miere investovalo najmä do výskumu a vývoja.

Viacerých diskutujúcich zaujímala aj situácia na Ukrajine a to, aký názor prevláda v EĽS ohľadom rusko-ukrajinských vzťahov. Manfred Weber im na to odpovedal, že Ukrajinci sa ako partner Európy snažia vybudovať demokraciu a „my by sme im v tom mali pomôcť.“

Viac..  Európsky parlament prijal pravidlá o ľudských právach a životnom prostredí pre firmy

Ďalšou z oblastí, ktorá počas chatu prišla na pretras, bol aj internet. Manfred Weber je veľmi rád, že Európsky súdny dvor svojím rozhodnutím garantoval „právo na zabudnutie.“ Takisto pripomenul, že autorské práva „musia byť rešpektované aj na internete.

Utorkovým chatom sme odštartovali sériu diskusií, počas ktorej budú na vaše otázky odpovedať postupne všetci predsedovia politických frakcií Parlamentu. O ich konaní vás budeme pravidelne a v predstihu informovať.

 

O ram

Odporúčame pozrieť

M. Weber: Populisti zvolení do europarlamentu skončia v tábore Putinových priateľov

Voliči, ktorí vo voľbách do Európskeho parlamentu (EP) budú voliť populistov, si musia uvedomiť, že …

Consent choices