Odborár Georges Dassis sa stal kandidátom za prezidenta Európskeho hospodárskeho a sociálneho výboru

dsc_9994-extra_largePočas mimoriadneho zasadnutia skupiny zamestnancov (Workers‘ Group) bol Georges Dassis, súčasný predseda skupiny, označený ako kandidát na predsedu EHSV.

Člen Európskeho hospodárskeho a sociálneho výboru a grécky odborár Georges Dassis zastával v minulosti rôzne úlohy, ako napríklad post predsedu krajskej sekcie a sekcie pre hospodárske záležitosti. Taktiež bol pri vedení skupiny zamestnancov (Workers‘ Group) od roku 2008.

Počas tohto zasadnutia bola Gabriele Bischoff, členka delegácie Nemeckej konfederácie odborových zväzov (DGB), zvolená za predsedníčku skupiny zamestnancov (Workers‘ Group) v Európskom hospodárskom a sociálnom výbore.

kollar002„Zamestnancov v Európskom hospodárskom a sociálnom výbore zastupujú zástupcovia zamestnancov z národných odborových organizácií, konfederácií a odvetvových federácií. Sú tiež označovaní ako skupina II. Členovia tejto skupiny pochádzajú prevažne z odborových centrál, ktoré sú členmi Európskej konfederácie odborových zväzov (EOK), alebo odvetvových federácií,” povedal prezident KOZ SR Jozef Kollár pre EuropskeNoviny.sk.

Viac..  Rada Európy: Novinárov v Európe často nezákonne špehujú a vláčia po súdoch

Funkčné obdobie Gabrielu Bischoff začne v októbri 2015 počas inauguračného plenárneho zasadnutia Výboru a bude trvať dva a pol roka.

Pre spravodajský portál EuropskeNoviny.sk spracoval Miroslav Hajnoš, redaktor Európskych Novín a analytik Európskeho Dialógu.

 

O Miroslav Hajnoš

Odporúčame pozrieť

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova; Srbsko to odsúdilo

Výbor Parlamentného zhromaždenia Rady Európy (PZ RE) pre politické záležitosti a demokraciu vyjadril podporu prípadnému …

Consent choices