Výsledok Putinovej politiky: Dôchodcovia nemajú na chlieb, dostávajú ho zadarmo

chlieb
PHOTO: Flickr.

MOSKVA – Chudobnejší dôchodcovia v ruskom Tomsku dostávajú od soboty raz týždenne chlieb zadarmo, pretože ceny potravín v krajine neustále rastú. Je to dôsledok vážnych problémov ekonomiky, pádu rubľa a tiež sankcií Západu, píše ruský server Lenta.ru.

Každú sobotu pekáreň v sibirskom Tomsku dodá na dva miestne trhy bochníky chleba zadarmo. Tie majú dostávať ľudia, ktorí žijú v ťažkých ekonomických podmienkach, píše ruský server Lenta.ru.

V Rusku už takmer rok prudko rastú ceny potravín. Takýto je dôsledok západných sankcií aj pádu rubľa. Niektoré potraviny musia dovážať.

Drahšie potraviny

Prezident Vladimir Putin síce tvrdil, že je to výzva pre miestne podniky, ale výpadky sa nedarí z domácich zdrojov nahradzovať.

Viac..  EK vyplatila Ukrajine 4,5 miliardy eur preklenovacieho financovania v rámci Nástroja pre Ukrajinu

Napríklad ceny rýb vzrástli oproti rovnakému obdobiu minulého roka o viac ako polovicu, ovocie a zelenina o 40 percent. Výrazný nárast je znateľný aj v prípade vajec či potravín.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O ram

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Putin demaskoval Fica, Slovensko zažíva hanbu

Vladimir Putin počas svojej každoročnej veľkej tlačovej konferencie pochválil Fica s Orbánom. Podľa ruského prezidenta …

Consent choices