Výzva pre doktorandov ohľadom národných identít

logostaz2EUROPEUM Institute for European Policy s finančnou podporou Visegrad Fund organizuje v dňoch 29. júna až 1. júla konferenciu „National Identities in Central Europe in the Light of Changing European Geopolitics 1918–1948“ a momentálne je vyhlásený call for papers k tejto téme.

 

Príležitosť je pre PhD študentov a mladých postdocs, uzávierka na prihlášku abstraktu k paperu je 15. apríla pričom paper by mal odpovedať na jednu z otázok:

  • What is the role of history in contemporary political discourses?
  • How to teach history today?
  • Using innovative teaching practices (memory walks, digital platforms etc.) in history of V4 countries?
  • How to ask about the V4 identity, if any may be considered to be of historic and contemporary point of view?

Pracovný jazyk bude angličtina, keďže účastníci budú z celej V4, takže papery a abstrakty je potreba vypracovať v angličtine tiež.

10429219_10206612044884962_1505564793904703767_nBea Jablonická, koordinátorka hovorí pre Európske Noviny: „Otázky ohľadom národných identít je relevantné klásť aj v dnešnej dobe a to predovšetkým v medzinárodnom kontexte. Vyšehradský región nie je žiadnou výnimkou, kedy primárnou snahou by malo byť vyjasnenie vzniknutých národných mýtov a kultivácia verejnej debaty o tejto téme. Myslím si, že je obzvlášť dôležité zapojiť do diskusie mladých akademikov z tohto regiónu, ktorých inovatívne podnety a mladá výskumnícka dravosť pri reflektovaní minulosti, môžu výrazne prispieť k vytváraniu kolektívneho vedenia a to aj s presahom do vzdelávania.“

TU nájdite call na papers.

Pre spravodajský portál EuropskeNoviny.sk spracoval Miroslav Hajnoš.

O Miroslav Hajnoš

Odporúčame pozrieť

Europska unia

Europarlament oslavuje 20. výročie najväčšieho rozšírenia EÚ

Tento týždeň si poslanci Európskeho parlamentu, zástupcovia EÚ a členských štátov a mladí ľudia narodení …

Consent choices