Poďte do Turecka na projekt cez ErasmusPlus!

logostaz1Magna Carta je mimovládna organizácia (MVO), ktorá pracuje s potenciálom mladých ľudí s cieľom zvýšiť ich osobný rozvoj prostredníctvom voľnočasových aktivít, aktívneho využitia voľného času, neformálneho vzdelávania a informálneho učenia. Magna Carta NGO bola založená v roku 2013 mládežníckymi lídrami so skúsenosťami s európskymi programami zo Slovenska.

A práve teraz hľadá účastníkov na projekt, ktorý sa uskutoční v dňoch 15. až 23. apríla 2015 v krásnom tureckom meste Sivas. Projekt sa volá „Ruka v ruke s osobami so zdravotným postihnutím”.

Účastníci projektu budú spolupracovať s ľuďmi so zdravotným postihnutím. Prihlásiť by sa mali účastníci, ktorí chcú zlepšiť svoje vedomosti a zručnosti o maliarstve prostredníctvom tohto projektu.

Účastníci môžu očakávať dostatok nových vedomostí a zručností o tvorbe projektov v rámci programu Erasmus +, a tak získať motiváciu k vytváraniu nových projektov v tejto oblasti.

Počas 8 dní majú účastníci poskytnuté ubytovanie a stravu v rámci projektu ErasmusPlus, a k tomu príspevok na cestovanie do Turecka 275 EUR.

10635708_10204097375933049_4992923673178061821_nŠéf Organizácie MAGNA CARTA Ladislav Lorinc hovorí pre Európske noviny: „Projekt je určený mladým ľuďom vo veku od 18 do 30 rokov, ktorí v minulosti už pracovali alebo chcú pracovať s mladými ľuďmi s postihnutím. Účastníci projektu budú pracovať v zmiešaných tímoch, aby sa tak vo vzájomnej interakcii mohli obohatiť a vzájomne sa učiť. Prostredníctvom výtvarných aktivít a neformálnych aktivít zapoja do projektu aj miestnu komunitu. Pokúsia sa tak odbúravať bariéry a diskrimináciu, ktoré v našej spoločnosti bezpochyby sú. Projekt je iný ako ostatné projekty. Vyžaduje si empatických mladých ľudí s veľkým srdcom“

Viac informácii nájdete v infobalíčku TU.

Pre spravodajský portál EuropskeNoviny.sk spracoval Miroslav Hajnoš.

O Miroslav Hajnoš

Odporúčame pozrieť

Europoslanci schválili podporu obchodu pre Ukrajinu aj ochranu poľnohospodárom EÚ

Európsky parlament v utorok schválil predĺženie dočasných opatrení na liberalizáciu obchodu pre Ukrajinu a zároveň …

Consent choices