zaborska
Anna Záborksá. PHOTO: Redakcia/AZ.

Záborská: Ľudská dôstojnosť je kľúč k pokoju a mieru

zaborska
Anna Záborksá a Branislav Škripek na konferencii „Vítať sa navzájom v Európe: výzva na nediskrimináciu“. PHOTO: Redakcia/AZ.

Slovenskí europoslanci Anna Záborská a Branislav Škripek sú hostiteľmi medzinárodnej konferencie „Vítať sa navzájom v Európe: výzva na nediskrimináciu“ na pôde Európskeho parlamentu. Konferencia s takmer 100 účastníkmi z radov kresťanov, moslimov, budhistov, hinduistov a ďalších náboženských komunít zo 14 európskych štátov sa koná v predvečer Týždňa za život v Európskom parlamente. Jej organizátorom je celosvetové hnutie Religions for Peace (Náboženstvá za mier).

 „Náboženská sloboda je ovocím zo stromu ľudskej dôstojnosti. Ak sa toto ovocie neurodí, alebo nie je zdravé, viete, že niečo nie je v poriadku s celým stromom. A môžete si byť istí, že tam, kde ľudská dôstojnosť nie je uznaná ako absolútna hodnota, tam je vážne ohrozená nielen náboženská sloboda, ale aj sloboda myslenia a svedomia. Zvyčajne už potom netrvá dlho a v nebezpečenstve sa ocitnú ľudské životy: prenasledovanie, nespravodlivé procesy, dokonca zabíjanie,“ uviedla v úvodnom vystúpení Anna Záborská, ktorá dlhodobo upozorňuje na to, že porušovanie ľudskej dôstojnosti sa týka nielen menšín a ľudí žijúcich v chudobe a na okraji spoločnosti, ale aj nenarodených detí.

Viac..  Kresťanská únia odmieta pokus EÚ prepašovať Istanbulský dohovor do európskej legislatívy

Podľa europoslankyne je preto dôležité, aby politici a náboženskí predstavitelia podporili absolútnu hodnotu ľudskej dôstojnosti za každých okolností. „Pre dosiahnutie pokoja a mieru musia politickí a náboženskí lídri spojiť svoje sily. Pravé náboženstvo nie je zlučiteľné s násilím,“ zdôraznila Záborská.

O ram

Odporúčame pozrieť

Zaborska

Buďte s nami pri eurovoľbách, staňte sa členom okrskovej komisie za Kresťanskú úniu

Už 8. júna 2024 nás čakajú voľby do Európskeho parlamentu. Ak máte záujem o členstvo v okrskovej komisii za …

Consent choices