Video: Hádka lídrov NATO a Ruska! Tvrdé slová pre Ukrajinu

Tvrdá výmena názorov medzi lídrami NATO a Ruska. Počas piatkovej diskusie v Bruseli bolo jednou z hlavných tém zhoršenie vzťahov medzi Ruskom a Ukrajinou. Konstanin Kosačev, ktorý pôsobí ako Predseda výboru ruského parlamentu pre medzinárodné vzťahy, odmietol účasť vojakov ruskej armády na východnej Ukrajine. Jens Stoltenberg, generálny tajomník NATO, reagoval slovami “Vy posielate vojakov do susedných krajín” a hovoril o obrannej povahe aliancie.

Kosačev vyhlásil, že to nie je pravda a vyzval predstaviteľov NATO, aby predložili dôkazy. Tiež pripomenul, že to bolo práve NATO, ktoré bombardovalo suverénnu Juhosláviu v roku 1999 a teraz neustále hovorí o potrebe rešpektovať hranice suverénnych krajín. Na konferencii, ktorú organizovala americká organizácia German Marshall Fund, sa zúčastnila aj šéfka diplomacie EÚ Federica Mogherini. O diskusii prehlásila, že mala pocit, ako by sa nachádzala v minulom storočí.

Viac..  Ján Figeľ: Slovensko a spojené brehy Atlantiku


ZDROJ: YouTube/RuptlyTV

O red

Odporúčame pozrieť

Stefanec

Ivan Štefanec: Vojenská neutralita Slovenska by bola nebezpečným a drahým nezmyslom

Pred 75 rokmi vznikla jedna z najvýznamnejších medzinárodných organizácií známa pod skratkou NATO. Základným princípom …

Consent choices