Dzurinda smeruje na Ukrajinu, bude radiť Porošenkovi

dzurinda
Mikuláš Dzurinda. PHOTO: Flickr.

BRATISLAVA/KYJEV – Bývalý líder SDKÚ – DS Mikuláš Dzurinda mieri na Ukrajinu radiť prezidentovi Petrovi Porošenkovi. Od koho ponuka prišla, neprezradil, ale súhlasil s ňou.

Po Ivanovi Miklošovi, ktorý radí ukrajinskej ministerke financií, si to na Ukrajinu namieri aj jeho dlhoročný kolega.

Táto ponuka mu padla vhod. „Keď je o vaše služby záujem, vždy to poteší,“ vyhlásil. Priznal ale, že Ivan Mikloš s jeho odchodom na Ukrajinu nič nemá.

„Bol to telefonát. A pousmial som sa, keď som si pomyslel, že nič lepšie sa mi asi nemohlo stať ako to, že budem so svojím najlepším parťákom spolupracovať na Ukrajine,“ povedal.

Spolu s Dzurindom budú radiť Ukrajincom, ich bývalá strannícka kolegyňa Iveta Radičová radí v Bruseli.

A hoci ich materská strana sa potápa im sa darí. „Túto skúsenosť sme asi potrebovali všetci, aj moji bývalí druhovia,“ myslí si Dzurinda.

Nemilé štatistiky

Na jednej strane veľká pocta, na strane druhej Dzurinda neopustí priečky najmenej hlasujúcich poslancov nášho parlamentu. „Nevyzerá to dobre, keď človek vedie takéto rebríčky. Dôležitý je ale vnútorný pocit o tom, či sa flákam, alebo čas využívam produktívne,“ tvrdí. „Ja chcem veriť, že moje aktivity sú v záujme Slovenska,“ dodal.

Viac..  Robert Hajšel: Vyslanie vojsk zo štátov EÚ na Ukrajinu zatiaľ nehrozí, ale uvažuje sa o nákupe zbraní od tretích štátov

Kedy sa Mikuláš Dzurinda stretne s Petrom Porošenkom, zatiaľ nevie.

Nebojí sa ale, že by sa v Kyjeve stratil a už teraz sa teší, že budú s bývalou pravou rukou nablízku.

Odkedy, na koľko a za koľko bude Mikuláš Dzurinda radiť ukrajinskému prezidentovi sú všetko vraj detaily, ktoré sa doladia v najbližších dňoch.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O ram

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Putin demaskoval Fica, Slovensko zažíva hanbu

Vladimir Putin počas svojej každoročnej veľkej tlačovej konferencie pochválil Fica s Orbánom. Podľa ruského prezidenta …

Consent choices