Desatinu Európanov budú do roku 2050 tvoriť moslimovia, tvrdia Američania

moslim
PHOTO: Ilustračné Flickr.

NEW YORK – Moslimovia budú do roku 2050 tvoriť desatinu európskej populácie a celosvotovo do roku 2070 počtom predčia kresťanov. Vo svojej nové štúdii o demografickom vývoji to predpovedala americká agentúra Pew Research Center.

„Na moslimské ženy pripadá v priemere 3,1 dieťaťa, čo je najviac v porovnaní so všetkými ostatnými náboženskými komunitami,“ uviedol autor štúdie Conrad Hackett. S 2,7 dieťaťom sú kresťania na druhom mieste a na treťom sú hinduistky s 2,4 dieťaťom, píše Deutsche Welle

Štúdia tiež predpovedá, že do roku 2050 budú moslimovia druhou najpočetnejšou náboženskou komunitou v Spojených štátoch. Momentálne sú ňou židia. Zatiaľ čo v roku 2010 tvorili vyznávači kresťanstva tri štvrtiny amerického obyvateľstva, v roku 2050 to budú len dve tretiny.

Sto miliónov Európanov

Odhaduje sa, že do roku 2050 ubudne v Európe 100 miliónov kresťanov. Hackett tento vývoj vysvetľuje odlišnou pôrodnosťou v náboženských komunitách a migráciou.

Viac..  Akt o slobode médií: nový zákon na ochranu novinárov EÚ a slobody tlače

„Dá sa očakávať, že v Európe do roku 2050 vzrastie moslimská populácia, ktorá v roku 2010 činila 5,9 percenta na 10,2 percenta. Do úvahy sme brali migráciu a ďalšie fakty demografického vývoja ako pôrodnosť a vek. Pri odpočítaní vplyvu migrácie by do stanovenej doby moslimovia v Európe tvorili 8,4 percenta populácie,“ uviedol Hackett.

Viac sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O red

Odporúčame pozrieť

europsky parlament

PREHĽAD: Toto je program europarlamentu, riešiť bude najmä brexit a rovnaké platy pre ženy

Tento týždeň čaká poslancov rozhodujúce hlasovanie o brexite. Pripomenú si 75. výročie oslobodenia Osvienčimu. Hlasovanie …

Consent choices