V Bratislave sa chystá proeurópske zhromaždenie, prvé od vstupu Slovenska do EÚ

Asset (1)9. apríla 2015 sa na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave koná ďalšia demonštrácia na podporu ruského imperializmu. Pred niekoľkými týždňami sa na podobnej demonštrácii stretli sympatizanti a členovia Komunistickej strany spolu s pravicovými extrémistami. Viali na nej sovietske vlajky, bolo spochybňované členstvo v NATO a demokratické hodnoty, ku ktorým sa Slovenská republika hlási, a o ktoré musela v osemdesiatich rokoch bojovať.

„Je bizarné, že v roku 2015 mávajú ľudia na námestiach s vlajkami s kosákom a kladivom,“ povedal pre EuropskeNoviny.sk Roman Jančiga, z organizácie Communio Minerva, ktorý je presvedčený, že podporovateľov ruského imperializmu je v našej spoločnosti v skutočnosti menšina.

ZHROMAŽDENÍM PROTI ZHROMAŽDENIU

Členovia združenia Communio Minerva sa preto rozhodli, že zorganizuju vlastné zhromaždenie. Chcú dať najavo, že Slovensko je súčasť západu, t.j. EÚ a NATO. Vyzývajú podobne zmýšľajúcich ľudí, aby svojou účasťou dali najavo, že občania Slovenskej republiky odmietajú politiku ruského imperializmu a ctia si hodnoty demokracie a ľudských práv.

Musíme dať najavo, že Slovensko je súčasť západu a EU. Demokracia a ľudské práva sú hodnoty, ktoré treba vždy obraňovať. Podporujeme politiku EU, ktorá odmietla uznať oprávnenie Ruska na anexiu Krymu a rozbíjanie Ukrajiny. Chceme preto, aby sa vyvrátil falošný obraz, že občanom Slovenska je vývoj na Ukrajiny ukradnutý alebo že v ňom dokonca stoja na strane ruského imperializmu”, povedal pre EuropskeNoviny.sk Roman Jančiga, jeden z organizátorov.

Viac..  L. Ď. Nicholsonová: Európske preukazy odstránia diskrimináciu ľudí so zdravotným postihnutím pri cestovaní

Každý, kto sa bude chcieť pridať k zhromaždeniu a podporuje myšlienku spoločnej Európy, nájde viac informácií TU.

Stretnutie sa bude konať zajtra 9. apríla na Rybnom námestí pri morovom stĺpe v Bratislave o 17:00. Aktuálne informácie priamo z miesta budú k dispozícii cez hashtag: #ProEUBratislava.

 

O Miroslav Hajnoš

Odporúčame pozrieť

Fiala: Štáty EÚ si uvedomujú vplyv Ruska v Európe, je potrebné mu aktívne čeliť

Všetky členské štáty EÚ si uvedomujú, že v Európe je preukázateľný vplyv Ruska a je …

Consent choices