Janukovyčovi spojenci umierajú, našli telo Kalašnikova

ukrajina
PHOTO: Flickr.

KYJEV – V Kyjeve našli telo Olega Kalašnikova, niekdajšieho poslanca za Stranu regiónov zosadeného prezidenta Viktora Janukovyča. Bol zastrelený. Informovalo o tom ukrajinské ministerstvo vnútra s tým, že prípad možno súvisí s udalosťami z minulého roka.

Kalašnikov sa totiž angažoval v hnutí Antimajdan, ktoré počas prozápadných demonštrácií v Kyjeve podporovalo Janukovyča.

„Niet pochýb o tom, že mŕtvy vedel veľa o tom, kto Antimajdan financoval a akými cestami. Tieto tajomstvá si so sebou vzal do hrobu,“ citovala agentúra Reuters ukrajinského ministra vnútra Antona Geraščenka.

V tejto súvislosti naznačil, že jeho znalosti o pozadí Antimajdanu mohli byť motívom možnej vraždy. Geraščenko ale ako dôvod nevylúčil ani Kalašnikovove obchodné záujmy.

Kalašnikova zastrelili pred vchodovými dverami jeho domu. Agentúry Interfax a Ukrajina s odvolaním sa na policajné záznamy informovala o dvoch strelcoch.

Viac..  Podpredseda EP Hojsík: Reakcia na lživé obvinenia Fica

Šesť mŕtvych

Za posledných niekoľko týždňov zahynulo podľa agentúry AP najmenej šesť vysokých činiteľov Janukovyčovho režimu. Polícia väčšinu prípadov označila ako samovraždy.

Napríklad v marci zahynul niekdajší poslanec a bývalý gubernátor Záporožskej oblasti Alexander Peklušenko. Podľa polície sa zastrelil.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O ram

Odporúčame pozrieť

Putin

NEMECKO: Šéf námorníctva po kontroverzných výrokoch o Kryme odstúpil

BERLÍN 23. januára (SITA/AP) – Šéf nemeckého vojenského námorníctva v sobotu odstúpil zo svojej funkcie …

Consent choices