Verejná konzultácia o bezpečnosti potravín: Povedzte Bruselu, čo si myslíte!

expo
Výstava Expo Miláno 2015 začne v máji. Živej diskusie v sfére poľnohospodárstva sa zúčastní aj Európska komisia. PHOTO: Flickr

Európska komisia spustila online konzultáciu o stave a bezpečnosti potravín. V najbližších rokoch chce do poľnohospodárstva a lesníctva investovať 3,8 miliárd eur. Pomôcť by mala najmä veda a inovácie.

Besedy sú súčasťou svetovej výstavy Expo Miláno 2015. Cieľom je otvoriť skutočnú politickú diskusiu o globálnej potravinovej bezpečnosti a trvalej udržateľnosti. „Verím, že veda a inovácie sú zásadné, ak chceme zabezpečiť prístup k bezpečnému a výživnému jedlu pre všetkých. Tvrdo pracovali, aby to bolo zaistené. Výstava Expo Miláno 2015 má silný vedecký rozmer. Dúfam, že konzultácie a diskusie prispejú k celosvetovej komunikácii“, hovorí eurokomisár Franz Fischler.

Výstavu ročne navštívi 20 mil. ľudí. EÚ sa chystá vyčleniť 3,8 miliárd eur na pomoc poľnohospodárstvu, lesníctvu, doprave a biohospodárstvu. V oblasti ochrany zdravia a bezpečnosti potravín chce EÚ stanoviť vyššie ale zároveň reálne udržateľné normy. Diskusia bude trvať do konca októbra a zúčastniť sa jej môže 140 krajín a rôznych organizácií.

Viac..  Ivan Štefanec: Financie pre poľnohospodárstvo musia končiť na účtoch poľnohospodárov

Do verejnej online diskusie sa môžete zapojiť TU.

O bed

Odporúčame pozrieť

Ministri polnohospodarstva

Ministerka Matečná: Jednou z odpovedí ako ďalej, je biohospodárstvo

V hlavnom meste Rumunska sa stretli ministri poľnohospodárstva EÚ. Hlavným bodom rokovania bol výskum v oblasti poľnohospodárstva …

Consent choices