Marc Tarabella. PHOTO: © European Union 2015

Brusel chce deti v školách naučiť zdravým stravovacím návykom! Dáva na to 210 miliónov

Marc Tarabella. PHOTO: © European Union 2015
Marc Tarabella. PHOTO: © European Union 2015

Európsky parlament sa zameral na šírenie zdravých stravovacích návykov u detí. Jeho snahou bude zjednodušiť distribúciu ovocia, zeleniny a mlieka do škôl v Európskej únii. Parlament chce motivovať deti k zdravšiemu stravovaniu a bojovať proti šíriacej sa obezite detí.

Cena tohto programu sa za jeden školský rok vyšplhá na 210 miliónov eur. Nie je to veľa, ak sa pozriete na rozpočet EÚ. Ak ide o 210 miliónov eur…ročný rozpočet SPP predstavuje 55 miliárd eur, takže to je len malinká časť poľnohospodárskeho rozpočtu a vyčlení sa na viac ako užitočný cieľ. Istá časť tohto rozpočtu bude určená na vzdelávacie opatrenia,“ povedal Marc Tarabella zo Strany progresívnej aliancie socialistov a demokratov.

Okrem edukačnej funkcie majú tieto opatrenia dosah aj na poľnohospodársky sektor. Sofia Ribeiro z Európskej ľudovej strany hovorí: „Takto pomáhame našim farmárom a miestnemu poľnohospodárstvu, no pridávane dve zložky, teda deti a opatrenia na vzdelávanie s opatreniami na zlepšenie zdravia. A potom pomoc, ktorú poskytneme našim farmárom.“ Program je zameraný predovšetkým na žiakov vo veku 6-10 rokov.

Viac..  Ženy musia mať plnú kontrolu nad svojimi sexuálnymi a reprodukčnými právami

Viac sa dozviete v priloženom videu:

O vik

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Financie pre poľnohospodárstvo musia končiť na účtoch poľnohospodárov

Európska ľudová strana pokračuje v dialógu o európskom poľnohospodárstve a Európskej farmárskej dohode v Taliansku …

Consent choices