Erasmusplus: Súťaž „Prelož a zaspievaj“

Pri príležitosti Európskeho dňa jazykov, Generálne riaditeľstvo pre preklad Európskej komisie, vyhlasuje prekladateľsko-interpretačnú súťaž, v ktorej môžu žiaci a študenti základných a stredných škôl ukázať svoj prekladateľský a spevácky talent. Tohtoročnou témou pesničiek je životné prostredie v akejkoľvek forme.

Tímy pozostávajú z max. 5 žiakov. Žiaci sa môžu zapojiť aj individuálne. Najlepšie tímy budú ocenené a predvedú svoje vystúpenie na pódiu Európskeho dňa jazykov 23. septembra 2015 v Košiciach alebo 25. septembra 2015 v Bratislave.

Súťažiaci musia byť v septembri 2015 žiakmi základných alebo stredných škôl. Podľa navštevovaných škôl budú rozdelení do dvoch kategórií – na základné a stredné školy.

Súťažiaci pošlú preložený text pesničky (formát dokumentu) a nahrávku vo formáte MP3 (len zvuk) alebo MP4/AVI/MOV (aj zvuk aj obraz) do 30. júna na adresu : ulickajazykov2015@gmail.com. Výsledky súťaže sa víťazom oznámia v piatok 4. septembra 2015, aby mali čas pripraviť sa na vystúpenie na pódiu. Najlepšie nahrávky budú uverejnené na FB stránke podujatia Európsky deň jazykov 2015.

O Miroslav Hajnoš

Odporúčame pozrieť

EÚ pripravuje nový balík sankcií voči Rusku

Európska únia pripravuje 14. balík sankcií voči Rusku za jeho pokračujúcu agresiu proti Ukrajine. Informovala …

Consent choices