SDKÚ-DS: Ak prídu Noční vlci, polícia by ich mala z hraníc odprevadiť k ďalším hraniciam

noční vlci
Noční vlci. PHOTO: Flickr.

Po rozhodnutí Poľska nepovoliť Putinovmu motorkárskemu gangu Noční vlci vstup na svoje územie sa môžu ruskí motorkári dostať do Európskej únie práve cez Slovensko. Jeho členovia sú pritom známi napríklad svojou účasťou vo vojne na východe Ukrajiny.

„Slovenská republika je suverénny štát a je na mieste, aby svoju suverenitu v pravej chvíli obhájila.  Neexistuje žiadna záruka, že počas pobytu ruského gangu nedôjde k narušeniu verejného poriadku a porušeniu slovenských zákonov. Nesmie sa stať, aby bezpečnostné zložky štátu dopustili zneužitie osláv konca 2. svetovej vojny a pošliapanie pamiatky jej obetí, najmä ak sa jedná o dopredu známu hrozbu. V hre je medzinárodná povesť  Slovenska a preto je vhodné, aby v prípade, ak sa ruskí nacionalisti na amerických motorkách rozhodnú vstúpiť na naše územie, ich naše bezpečnostné zložky s potrebnou razanciou vyzdvihli na jednej hranici, a odprevadili ich na druhú hranicu nášho štátu,“ povedal predseda Sekcie spravodlivosti SDKÚ-DS Ján Keselý.

Viac..  Eurobarometer: Súčasná geopolitická situácia zvyšuje význam európskych volieb

Keďže členovia tohto údajného gangu majú udelené schengenské víza, a SDKÚ-DS si váži voľný pohyb osôb ako jeden z pilierov Európskej únie, nie je zrejme adekvátne Nočným vlkom zabraňovať vo vstupe na naše územie – pokiaľ splnia všetky zákonné podmienky. Bezpečnostné zložky štátu však majú k dispozícii všetky prostriedky, aby eliminovali šírenie vojnovej propagandy a nacionálnej agresie a starostovia a primátori majú možnosť zakázať im verejné zhromaždenia vo svojich mestách a obciach.

O red

Odporúčame pozrieť

Nové sankcie EÚ: Putinovi motorkári si už Európu nepozrú

Európska únia (EÚ) dala na sankčný zoznam motorkársku skupinu Noční vlci a na sankčný zoznam …

Consent choices