Zastúpenie Európskej komisie opäť na Bratislavskom majálese

majales balony
PHOTO: Ilustračné Flickr.

Už po niekoľký krát sa na organizácii obľúbeného mestského festivalu  Bratislavský majáles podieľa aj Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku. Už v poradí ôsmy ročník tohto podujatia sa uskutoční od 30. apríla do 2. mája 2015 na Tyršovom nábreží na petržalskej strane Dunaja.

Aj tento rok bude pre návštevníkov pripravený Stan Európa, kde pod hlavičkou Café Európa prebehnú zaujímavé diskusie. Nebude chýbať ani európsky infostánok s informáciami o EÚ a programom pre všetky vekové kategórie.

„Začiatkom mája si pripomíname dve dôležité udalosti: 1. mája tohto roku oslávime už 11. výročie vstupu Slovenska do Európskej únie a  9. mája Deň Európy – symbolické narodeniny Európskej únie. V tento deň si pripomenieme 65. výročie Schumanovej deklarácie, ktorá začala celý proces európskej integrácie. Veľmi ma teší, že oslavy týchto významných udalostí zahájime na Bratislavskom majálese. Pre návštevníkov sme v stane Európa pripravili zaujímavý program a dúfam, že aj vďaka nám strávia prvý májový víkend príjemne a v pohode.” uviedol Dušan Chrenek, vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku.

Majáles prinesie tri diskusie Café Európa. Výber diskutujúcich osobností pre každú z nich sľubuje pútavú a inšpirujúcu debatu.

V piatok 1. mája v čase 16:20-17:10 bude vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku, Dušan Chrenek, diskutovať spolu s Petrom Javorčíkom (štátnym tajomníkom Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR) a Magdou Vašáryovou (poslankyňou NR SR) na aktuálnu tému: „Akú Európu chceme na Slovensku?“

Viac..  Bilčík: Kým slovenská vláda stupňuje útoky na médiá, EÚ posilňuje slobodu a ochranu novinárov

Keďže tento rok je vyhlásený za Európsky rok rozvoja (ERR 2015), môžete sa tešiť následne v piatok na diskusiu „Ako Slovensko prispieva k napĺňaniu Miléniových rozvojových cieľov?“ o smerovaní európskej rozvojovej pomoci do krajín tretieho sveta. Pod moderátorskou taktovkou Michala Hvoreckého (ambasádora ERR2015) budú diskutovať Jakub Šimek (Nadácia Pontis) a Tomáš Profant (Ústav medzinárodných vzťahov, Praha).

V sobotu 2. mája bude od 17:40 v stane Café Európa nasledovať diskusia na tému: „Čo prinášajú eurofondy Bratislave?“ s hosťami: Ivom Nesrovnalom (primátorom Bratislavy), Pavlom Frešom (županom BSK) a Karlou Wursterovou (riaditeľkou Medzinárodného Vyšehradského fondu).

O ram

Odporúčame pozrieť

Európska komisia hodnotila aj Slovensko. Je to pomerne smutné čítanie, reaguje Jozef Mihál. VIDEO

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Zdieľaj …

Consent choices