figel
Ján Figeľ /vpravo/

Predseda KDH Ján Figeľ prijal predsedu Európskeho výboru nemeckého parlamentu

figel
Ján Figeľ /vpravo/, Günter Krichbaum /vľavo/. PHOTO: KDH

Günter Krichbaum, predseda Výboru nemeckého spolkového snemu pre záležitosti EÚ, zavítal v rámci návštevy Bratislavy aj na centrálu KDH. Hlavným posolstvom vysokého predstaviteľa CDU, bola pripravenosť vládnej nemeckej strany CDU posilňovať spoluprácu s KDH, najmä v oblasti európskych záležitostí a ekonomickej politiky.

Obaja partneri si vymenili pohľady na aktuálnu situáciu v Európe, ako i vo svojich krajinách. Zdôraznili spoločnú zodpovednosť za budúcnosť Európskej únie a potrebu včasného a konštruktívneho reagovania na skutočné potreby občanov, kde medzi iným zdôraznili nezmieriteľnosť s prejavmi korupcie a bezprávia a formovanie sociálno-trhového hospodárstva a zvyšovanie bezpečnosti svojich krajín.

Predseda KDH Ján Figeľ predstavil politickú stratégiu KDH+, ktorej podstata je posilňovanie a spolupráca KDH s politickými partnermi, odbornými a záujmovými organizáciami a s osobnosťami verejného života s cieľom vytvárania neľavicovej alternatívy pre Slovensko. Nemeckí partneri túto snahu a otvorenosť veľmi oceňujú.

Viac..  Sexuálne zneužívanie detí online: súčasné pravidlá predĺžené do apríla 2026

G. Krichbaum prisľúbil aj podporu iniciatíve KDH vytvoriť post osobitného predstaviteľa EÚ pre náboženskú slobodu vo svete. Univerzálna sloboda presvedčenia je základom pre všetky ďalšie občianske slobody a ľudské práva. Konkrétnym výsledkom stretnutia je tiež prísľub zorganizovania návštevy predsedu KDH v Nemecku a taktiež účasť vysokých predstaviteľov CDU na odbornom, zahraničnopolitickom podujatí na Slovensku počas tohto roka.

O red

Odporúčame pozrieť

Ján Figeľ: Solidarita s Gréckom nemôže znamenať škrtanie dlhov

Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) vyjadruje rozhorčenie nad tým, že minister financií Slovenskej republiky Peter Kažimír sa …

Consent choices