Prihlás sa na konferenciu Danube Bridges!

Danube Bridges je vlajkovým projektom Euroatlantického centra, ktorého zámerom je spájať študentov z dvoch strán Dunaja – Slovenska a Maďarska pretože tieto štáty sú prirodzenými obchodnými partnermi. Táto skutočnosť vyplýva nielen zo vzájomnej tisícročnej historickej previazanosti, spoločného členstva v euroatlantických štruktúrach a medzinárodných inštitúciách, ale aj zo vzájomnej spolupráce v rôznych oblastiach. Okrem týchto faktorov blízkosť oboch krajín zdôrazňuje aj približne rovnaká odvetvová hospodárska štruktúra. Pre hospodárstvo oboch krajín je automobilový a elektronický priemysel ťažiskový. Avšak z hľadiska perspektívy ekonomiky oboch krajín, zvýšenia ich konkurencieschopnosti a zvyšovania zamestnanosti je kľúčový rozvoj malých a stredných podnikov, prepojenie podnikateľskej sféry a rozvoj inovačných technológií. Práve rozvoj v týchto oblastiach prináša pridanú hodnotu a popri tradičných sférach ekonomickej spolupráce by sa mal stať kľúčovým v kooperácii oboch krajín.

Tento rok Euroatlantické centrum organizuje už tretiu konferenciu zameranú na dobré susedské vzťahy, rozhodli sme sa preto posunúť koncept „stavania mostov cez Dunaj“ o ďalšiu krajinu v našom regióne. Práve Rakúsko ma potrebný potenciál na úzku cezhraničnú spoluprácu medzi štátmi. Krátka vzdialenosť, infraštruktúra a historické prepojenie Bratislava-Budapešť-Viedeň dáva široký priestor na rozvoj obchodu, vedy a výskumu. Do projektu budú zapojení aj študenti zo zvyšných štátov Vyšehradskej spolupráce- Česká republika a Poľsko.

„Euro-Atlantic Center pripravilo pokračovanie úspešnej medzinárodnej konferencie Danube Bridges. Tento rok sa bude v Bratislave okrem cezhraničnej spolupráce, diskutovať aj o startupoch, MSP, brandingu, či prepájaní Slovákov v zahraničí, dodal pre EurospkeNoviny.sk Robo Vancel z EAC.

DB 3_INVITATION_POSTER

Hlavným cieľom projektu je posilniť a zefektívniť cezhraničnú spoluprácu, výskum a rozvoj na Slovensku, Maďarsku a Rakúsku z ktorej budú profitovať tieto krajiny a užší región. Projekt sa zameria predovšetkým na rozvoj a podporu malých a stredných podnikov situovaných v cezhraničnej oblasti krajín. Záujmom projektu je poukázať na to, že práve malé a stredné podniky sú nástrojom, ako zvýšiť zamestnanosť, predovšetkým mladých ľudí a ako zvýšiť konkurencieschopnosť krajiny a tým prispieť k podpore jej hospodárskeho rastu.

Viac informácii a registráciu nájdeš TU.

Pre spravodajský portál EuropskeNoviny.sk spracoval Miroslav Hajnoš

O Miroslav Hajnoš

Odporúčame pozrieť

E. Brogiová: Zákon o slobode médií je súčasťou úsilia EÚ o posilnenie demokracie

Žurnalistiku a slobodné médiá budeme po súčasnom „informačnom zmätku“ opäť vnímať ako kľúčový prvok verejnej …

Consent choices