Anna Záborská. PHOTO: © European Union 2015

Záborská: Peniaze pre schránkové firmy chýbajú rodinám

„Politika má veľký dlh voči rodine. Za dvadsaťpäť rokov, ktoré uplynuli od prvých slobodných volieb po páde totalitného režimu, sme stále krajinou, ktorá neuznáva starostlivosť žien a matiek za cennú a zmysluplnú prácu. Potreby rodiny sa musia dostať do centra pozornosti pri prijímaní zákonov a príprave rozpočtu, pretože rodina je základ štátu“ uviedla pri príležitosti Medzinárodného dňa rodiny slovenská europoslankyňa Anna Záborská.

Záborská, ktorá je zároveň predsedníčkou Slovenskej spoločnosti pre rodinu upozorrnila na to, že oblasť rodinnej politiky patrí v rámci EÚ do výlučnej kompetencie členských štátov.„To, v akých podmienkach slovenské rodiny žijú, je zodpovednosť našej vlády a nášho parlamentu. Čím viac peňazí zaplatí vláda strana SMER-SD na účty schránkových firiem, tým menej zostane pre podporu rodín s deťmi.“

Viac..  Peter Pollák: Novinárom musíme zaručiť, aby nepísali pod tlakom, ale slobodne

Medzinárodný deň rodiny sa každoročne pripomína 15. mája. Tento pamätný deň vyhlásilo Valné zhromaždenie OSN v roku 1993 rezolúciou A/RES/47/237. Medzinárodný deň rodiny je príležitosťou na zvyšovanie povedomia o problémoch týkajúcich sa rodiny a sociálnych, ekonomických a demografických procesoch, ktoré rodinu ovplyvňujú.

O ram

Odporúčame pozrieť

Zaborska

Buďte s nami pri eurovoľbách, staňte sa členom okrskovej komisie za Kresťanskú úniu

Už 8. júna 2024 nás čakajú voľby do Európskeho parlamentu. Ak máte záujem o členstvo v okrskovej komisii za …

Consent choices