Martin Schulz. PHOTO: © European Parliament 2015

Martin Schulz: Taliansko je ovplyvnené migračnými tlakmi

Pri príležitosti dňa otvorených dverí Európskeho parlamentu a zároveň osláv Dňa Európy sa v Miláne otváral pavilón na výstave EXPO. Pred slávnostným otvorením sa prítomným prihovoril predseda Európskeho parlamentu Martin Schulz.

„Európska únia je jedinečným a výnimočným spoločenstvom krajín. Sme vďační za prijatie v našom pavilóne na výstave. Otvorenie tohto pavilónu a táto slávnosť nás stavajú na rovnakú úroveň s ostatnými účastníkmi, pretože Európska únia je jedinečným a výnimočným spoločenstvom,“ povedal Martin Schulz, pred otvorením pavilónu.

Ďalej pokračoval zásadami a víziami pre budúcnosť: Musíme sa usilovať o lepšiu budúcnosť nielen pre nás v Európe, ale musíme zohľadniť fakt, že žijeme na svetovej dedine. Ovplyvní nás všetko, čo sa stane inde na svete, najmä táto krajina – Taliansko – je ovplyvnená migračnými tlakmi, ktoré spôsobili občianske vojny, hladomory a hospodársky prepad.“

Predseda Parlamentu zdôraznil potrebu zabezpečenia základných ľudských potrieb ako je jedlo, voda či zdravotná starostlivosť, ktoré podľa neho patria medzi rozhodujúce prvky zabezpečujúce mier na svete.

Viac..  Ivan Štefanec: V Bratislave dnes zaznelo tisíc mien obetí komunizmu

Viac sa dozviete v priloženom videu:

O vik

Odporúčame pozrieť

Deň Európy sa blíži, Bratislavu a Košice čakajú veľké oslavy

Už 9. mája 2023 spoločne oslávime európske narodeniny. V deň, kedy si pripomíname vznik Európskej …

Consent choices