Pierre Moscovici
Pierre Moscovici počas tlačovaj konferencie o odporúčaniach EK na rok 2015. PHOTO: ec.europa.eu.

Odporúčania Európskej Komisie na rok 2015 sa Slovenska netýkajú!

Pierre Moscovici, člen Európskej Komisie zodpovedný za hospodárske a finančné záležitosti, dane a colnú správu, predostrel  počas tlačovej konferencie Európskej Komisie odporúčania pre jednotlivé krajiny Európskej Únie na rok 2015.

Rôzne špecifické odporúčania v rámci rozpočtovej a daňovej politiky schválili komisári pre väčšinu krajín EÚ. Slovenska sa však tieto odporúčania netýkajú. Je totiž jednou z piatich členských krajín, ktoré sú plne v súlade s Paktom rastu a stability. Okrem Slovenska sa odporúčania netýkajú ani Luxemburska, Holandska, Nemecka a Švédska, ktoré sú rovnako v súlade s paktom a ani Grécka a Cypru, nakoľko tieto sú ešte stále v programe finančnej pomoci.

Moscovici sa zároveň vyjadril, že problémom viacerých členských štátov EÚ je aj vysoká miera zadlženia vlád. Miera zadlženosti však už začala pozvoľna klesať a očakáva sa, že tento trend bude pokračovať aj v nasledujúcich rokoch. Európa podľa jeho slov potrebuje zrýchliť štrukturálne reformy, aby dosiahla trvalo udržateľný ekonomický rast a nový balík odporúčaní by tomu mal napomôcť.

Viac..  Šefčovič poprial Pellegrinimu úspešný výkon mandátu v časoch mimoriadnych výziev

Viac o odporúčaniach pre jednotlivé krajiny sa dozviete v priloženom videu:


O dom

Odporúčame pozrieť

Európska komisia hodnotila aj Slovensko. Je to pomerne smutné čítanie, reaguje Jozef Mihál. VIDEO

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Zdieľaj …

Consent choices