Lucia Nicholsonová
Lucia Nicholsonová. PHOTO: SaS.

Lucia Nicholsonová: Incestom chceme prekryť zlyhania

Európska komisia namieta, že posielame deti z osád do špeciálnych /osobitných/ škôl. Je to fakt a je to zlé, nielen pre tie deti, ale aj pre celú spoločnosť, pre jej ekonomiku, pre dôchodkový systém, pre nezamestnanosť a mohli by sme pokračovať ďalej. Argument slovenskej vlády, že sa tak deje kvôli vysokému počtu incestov v osadách a následným degeneráciám medzi deťmi je smiešny a cez EK neprejde.

Nie je podložený žiadnymi reálnymi štúdiami, žiadnymi. Dokonca ani praxou. Deti v osadách trpia vo zvýšenej miere na strabizmus /škúlenie/ a glaukóm oka. Toto je nielen viditeľné, keď si prejdete osady, ale potvrdzujú to aj lekári z okolia osád. Vedú si k tomu vlastné štatistiky. Strabizmus ale nie je retardácia.

Áno, niektoré deti z osád majú svoje obmedzenia, povedzme, že znížené IQ. Lenže to je dôsledkom prostredia, do ktorého sa narodili a nedostatkom podnetov. Nedokážu reagovať na rôzne situácie, nie sú v myslení briskné. Niektoré deti určite trpia sociálnou demenciou. To ale nie je porovnateľné s mentálnou demenciou.

Ak vláda tvrdí, že v dôsledku incestov sú deti z osád mentálne dementné, nevzdelateľné a toto používa ako argument pred Európskou komisiou, ako chce potom vysvetliť množstvo rómskych detí z osád, ktoré sú v zahraničí na školách úspešné.

Viac..  Vladimír Bilčík: Dobrá správa pre všetkých, ktorým záleží na slobodných médiách

Aktuálne som bola pozrieť slovenských Rómov z osady pri Košiciach v Bruseli. Ich deti chodia poctivo do škôl a škôlok, ovládajú niekoľko jazykov – hovoria rómsky, slovensky, francúzsky a poľsky. V škole nemajú oproti iným deťom žiadne výrazné problémy.

Ako chce vláda vysvetliť, že všetky medzinárodné štúdie hovoria o tom, že ak deti z osád chodia do škôlky, sú schopné dokončiť si strednú školu? Takéto štúdie existujú, na rozdiel od ich domnienky o inceste a mentálnej retardácii.

Slovenská vláda si svojou ničím nepodloženou domnienkou o nevzdelateľných polodebiloch z osád urobila pred komisiou peknú hanbu. A každého trochu zmýšľajúceho Slováka tým mohla pekne vystrašiť. Ak by totiž predpoklad slovenskej vlády bol pravdivý, všetci to tu môžeme zabaliť. Takú masu mentálne postihnutých detí z osád by totiž starnúca majorita neuniesla.

Komentár pre portál www.europske.noviny.sk napísala Lucia Nicholsonová, Sloboda a Solidarita.

O ram

Odporúčame pozrieť

Peter Pollák: V Španielsku som si prevzal prestížnu cenu, ktorú zatiaľ žiadny Slovák nedostal. Ďakujem

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Zdieľaj …

Consent choices