Nemecký minister financií daruje gréckemu kolegovi eurá. Čokoládové

ATÉNY – Grécka kríza sa dá brať aj s humorom. Ak nie ste Gréci. Dôkazom môže byť žart nemeckého ministra financií Wolfganga Schäubleho, ktorý v nedávnom televíznom programe pre deti navrhol, že dá niekoľko čokoládových euromincí svojmu gréckemu kolegovi Janisovi Varufakisovi. Na posilnenie nervov.

Nemecký minister, ktorý je stúpencom tvrdej línie voči Grécku, sa s Varufakisom v uplynulých mesiacoch niekoľkokrát dostal do sporu pre grécky dlh a reformy, ktoré po vláde v Aténach požadujú medzinárodní veritelia výmenou za ďalšie peniaze.

V detskom programe Logo nemeckej stanice ZDF sa Schäuble k napätiu okolo Grécka vyjadril s humorom. Keď detská reportérka podávala ministrovi hrsť čokoládových mincí, Schäuble odpovedal: „Vezmem ich pár svojmu gréckemu kolegovi, tiež potrebuje silné nervy,“ píše agentúra Reuters.

Viac..  Lagardová: Hospodársky rast v eurozóne by sa mal v priebehu roka 2024 zrýchliť

Platobná neschopnosť

Zadlžené Grécko sa potýka s hrozbou platobnej neschopnosti. Požiadavky na dôchodkovú a pracovnú reformu, ktoré by mu uvoľnili cestu k peniazom z dohodnutého záchranného programu, krajne ľavicový kabinet s poukazom na svoje predvolebné sľuby, už týždne odmieta.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O ram

Odporúčame pozrieť

EÚ pomáha Grécku hasiť ničivé lesné požiare

Členské krajiny EÚ zmobilizovali 11 hasičských lietadiel a jeden vrtuľník z rezervy rescEU na pomoc …

Consent choices