Putin: Rusko nie je agresívne, len sa bránime

MOSKVA – Ruský prezident Vladimir Putin odmietol, že by Rusko plánovalo napadnúť Severoatlantickú alianciu. Povedal to v rozhovore pre taliansky denník Corriere della Sera a zdôraznil, že také niečo si zdravý človek myslieť nemôže.
„Čo sa týka obáv niektorých krajín z možných agresívnych akcií zo strany Ruska, myslím, že len človek, ktorý nie je zdravý si môže predstaviť, že by Rusko zrazu napadlo NATO,“ vyhlásil Putin v rozhovore pre Corriere della Sera.

Obávajú sa toho najmä v bývalých sovietskych pobaltských republikách, ktoré sú v súčasnosti členmi aliancie. Dôvodom je postup Moskvy v ukrajinskej kríze.

Obviňuje Američanov

Ruský prezident v tejto súvislosti obvinil Spojené štáty americké, že na takéto obavy vsádzajú, aby vytvorili obraz nepriateľa a podporili tým svoje ambície na zachovanie vedúceho postavenia vo svete.

Aj konflikt na Ukrajine je podľa neho výsledkom „neprofesionálneho správania“ USA.

Viac..  Slovenskí europoslanci žiadajú SZĽH, aby hráči z KHL nehrali v reprezentácii

„Chcem vám povedať, že od Ruska sa netreba ničoho báť,“ vyhlásil Putin. Rusko podľa neho nevedie agresívnu politiku a je len nútené reagovať na existujúce hrozby voči nemu.

Viac sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O red

Odporúčame pozrieť

Stefanec

Ivan Štefanec: Vojenská neutralita Slovenska by bola nebezpečným a drahým nezmyslom

Pred 75 rokmi vznikla jedna z najvýznamnejších medzinárodných organizácií známa pod skratkou NATO. Základným princípom …

Consent choices