sulík
Richard Sulík u Maybritt Illner / ZDF - Únia egoistov. Reprofoto ZDF.

VIDEO: Sulík opäť v konfrontácii so Schulzom na ZDF

Už po druhý krát mal Richard Sulík ako spoludiskutujúceho Martina Schulza, predsedu Európskeho parlamentu. Ďalšími hosťami relácie boli Giorgos Chondros, člen ústredného výboru strany SYRIZA, Ulrike Guérot, politologička a historička a Christoph Paulus, profesor konkurzného práva.

Richard Sulík v relácii vysvetľuje, že Grécko nemá šancu prežiť v tej istej menovej únii, v ktorej sú členmi tiež Nemecko, Holandsko či Rakúsko. Možnosti sú teda dve, buď Grécko eurozónu opustí alebo v nej zostane, a tým pádom ho budeme musieť každý rok naďalej podporovať. Opätovne vyvstáva otázka, či je solidarita v tomto prípade na mieste. Tri roky sú partneri eurozóny solidárni a poslali do Grécka množstvo peňazí. Aké plusy ale táto solidarita priniesla? V Grécku sa nezamestnanosť zdvojnásobila a je jednou z najvyšších na svete. Priemyselná produkcia je na úrovni 70.-tych rokov, ekonomika o štvrtinu nižšia, zadlženosť stúpa. Grécko podľa neho nemá šancu prežiť v eurozóne dlhodobo bez toho, aby bolo sústavne podporované.

Viac..  EÚ online platformám: Eliminujte dezinformácie o voľbách, inak riskujete postihy

Richard Sulík zároveň upozorňuje, že zmluvy EÚ hovoria o tom, že krajiny si za svoje dlhy ručia samy. Tým pádom boli zmluvy porušené už pred piatimi rokmi, odkedy začali chodiť Grécku peniaze z EÚ. Keď sa nenájde riešenie čo najskôr, budú títo hostia sedieť o päť rokov za rovnakým stolom a konštatovať, že stratili ďalšie roky a financie.


ZDROJ: ZDF

O red

Odporúčame pozrieť

SaS povedie do eurovolieb Sulík, nasledujú Jurzyca a Marcinková

Kandidátnu listinu strany SaS do eurovolieb povedie jej súčasný predseda Richard Sulík. Na druhom mieste …

Consent choices