Z Ukrajiny vyhostili Slovákov, pre podporu terorizmu

ĽVOV – Z Ukrajiny vyhostili troch Slovákov. A to pre údajnú protištátnu činnosť a terorizmus. Informáciu podľa portálu aktuality.sk potvrdilo aj naše ministerstvo zahraničných vecí. Slováci pôsobili ako súčasť miestnej ortodoxnej gréckokatolíckej cirkvi.

Vodcovia organizácie, ktorí boli cudzinci, šírili podľa ukrajinských zdrojov „separatistický obsah a podnecovali k náboženskej neznášanlivosti k iným vieram,“ píšu aktuality.sk.

Pod dohľadom tajnej služby

Jednou z aktivít zoskupenia malo byť aj verbovanie cudzích vojakov do separatistických armád, ktoré bojujú za osamostatnenie východu Ukrajiny.

„Títo cudzinci schvaľovali tzv. teroristické aktivity samozvaných separatistických republík a pokúšali sa vykonávať protiukrajinskú propagandu,“ uvádza podľa portálu ukrajinská tajná služba SBU.

Diplomacia: všetko monitorujeme

Troch zadržaných Slovákov vyhostili z krajiny a dostali zákaz vstupu na Ukrajinu. Ďalší dvaja zadržaní cudzinci nemali cestovné pasy.

Viac..  Von der Leyenová vyjadrila sústrasť rodinám humanitárnych pracovníkov WCK

„Záležitosťou sa zaoberajú ukrajinské administratívne orgány. Náš Generálny konzulát v Užhorode vývoj monitoruje,“ povedal riaditeľ tlačového odboru ministerstva zahraničných vecí Peter Susko.

Ministerstvo však podľa aktuality.sk nemá vedomosti o súvislostiach medzi deportovanými a separatistami bojujúcimi na východe Ukrajiny.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O ram

Odporúčame pozrieť

Komisia poskytla Ukrajine 1,5 miliardy eur na preklenovacie financovanie

Komisia vyplatila Ukrajine druhú splátku mimoriadneho preklenovacieho financovania v rámci nástroja pre Ukrajinu vo výške …

Consent choices